Χ. Αθανασίου: Συνεχίζεται κανονικά το οδικό έργο «Καλλονή-Σίγρι»


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Ν.Λέσβου κ.Χαράλαμπος Αθανασίου, το Σάββατο 20 Μαρτίου επισκέφθηκε το οδικό έργο «Καλλονή-Σίγρι», καθ΄όλη την έκταση του από Καλλονή μέχρι το Σίγρι ,συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΑΚΤΩΡ». 

Ο κ.Αθανασίου δήλωσε τα εξής: «Όπως και πρόσφατα δήλωσα το έργο συνεχίζεται κανονικά και όπως άρχισε έτσι θα αποπερατωθεί από την παρούσα Κυβέρνηση και τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Η διακοπή της συνεργασίας της εταιρείας (ΑΚΤΩΡ) με έναν υπεργολάβο,σύνηθες φαινόμενο στις εργολαβίες, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει διακοπή των εργασιών , όπως παρουσιάστηκε από τη γνωστή ανεύθυνη ιστοσελίδα.

Όσον αφορά την εν γένει πορεία του έργου, υπάρχει μία καθυστέρηση, που οφείλεται : Κυρίως, στην πληθώρα των ευρημάτων(απολιθωμάτων) που βρέθηκαν, τα οποία πρέπει να διασωθούν και να αναδειχθούν και ως εκ τούτου στην μετατόπιση του δρόμου, που σε μερικές περιπτώσεις απαιτούνται πρόσθετες απαλλοτριώσεις και Δευτερευόντως στον κορωνοϊό, εξαιτίας του οποίου αρκετοί εργολάβοι και εργάτες δεν δούλεψαν μικρά χρονικά διαστήματα, λόγω του ότι τέθηκαν σε καραντίνα.

Γίνεται ένα θαυμάσιο και προσεγμένο έργο και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε αρκεί να το διατρέξει. Ο κόμβος της Ερεσσού και όχι μόνο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Στο λιμάνι του Σιγρίου ενημερώθηκα από τον εκπρόσωπο της ΕΡΤΕΚΑ και πιστεύω ότι τα έργα και μετά την πρόσθετη χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε , θα αποπερατωθούν έγκαιρα, έτσι ώστε να έχουμε ένα ασφαλές και λειτουργικό λιμάνι στο Δυτικό άκρο του νησιού μας».