Απάντηση Χατζηκομνηνου για την παραχώρηση των μηχανημάτων



Ο περιφερειακός σύμβουλος Άρης Χατζηκομνηνος απαντάει στο άρθρο του LesvosPost με τίτλο «Λαϊκισμός με τα μηχανήματα σε βάρος δημοτών» και θέμα την παραχώρηση μηχανημάτων από την περιφέρεια στους δήμους δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης.

Αναλυτικά η απάντηση του:

Αγαπητέ κ. Στεφάνου,

διαβάζοντας το άρθρο σας της 11ης Μαρτίου με τίτλο « Λαϊκισμός με τα μηχανήματα σε βάρος δημοτών» , θεωρώ σκόπιμο να διευκρινίσω κάποια πράγματα, που χωρίς ευθύνη σας, δεν αποδόθηκαν σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης.

 Να θυμίσω καταρχήν ότι πρόκειται για μια αλατιέρα και για ένα από τα δύο αγροτικά αυτοκίνητα που μας δώρισε !! ο ανάδοχος του έργου της δακοκτονίας. 

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας τα αυτοκίνητα αυτά τα διαμόρφωσε σε πυροσβεστικά εξοπλίζοντάς τα με τον ανάλογο εξοπλισμό και με την υπ’ αρίθμ. 817/2020 απόφαση της οικονομικής επιτροπής έγινε αποδοχή της δωρεάς και αποφασίστηκε τα δυο οχήματα να καλύπτουν τις ανάγκες της Π.Ε. Λέσβου, να εδρεύουν στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την οποία να χρησιμοποιούνται σε έκτακτες περιπτώσεις. 

Τόσο τα δυο αυτά οχήματα όσο και η αλατιέρα ΟΥΔΕΠΟΤΕ παρέμειναν σε ακινησία και απραξία όπως ψευδώς αναφέρθηκε, αλλά ΠΑΝΤΑ ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων (πλημμυρών- χιονοπτώσεων) είτε πυρκαγιών, σε αγαστή συνεργασία με τους δυο δήμους. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι δυο Δήμαρχοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου.

 Προς τι λοιπόν η σπουδή να γίνει και έγγραφη παραχώρηση της χρήσης τους και μάλιστα για τρία χρόνια??

 Αν αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να πρόκειται για εξυπηρέτηση κάποιων «φίλων» της Περιφερειακής Αρχής, η μόνη αιτιολογία μπορεί να είναι η πλήρης απαξίωση της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, που έχει μείνει με προσωπικό τον Δ/ντη Δημήτρη Μαλλιαρό και τον υπάλληλο Ιωάννη Πατσέλλη και μειωμένο τον ήδη ελλιπή στόλο οχημάτων και μηχανημάτων της. Σημειωτέον, ότι η υπηρεσία με έγγραφό της, που σας επισυνάπτω στο τέλος της παρούσης εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της για την παράνομη παραχώρηση του πυροσβεστικού οχήματος. Το έγγραφο το κοινοποίησε στην Τροχαία Μυτιλήνης και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 Κλείνοντας μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι η δωροληψία από ανάδοχο έργου θεωρήθηκε κάτι φυσιολογικό και δεν σχολιάστηκε καν. Αλήθεια, γιατί ο εργολάβος που παίρνει ένα έργο σε διαγωνισμό με μηδενική έκπτωση προσφέρει κατά δήλωση του Περιφερειάρχη 4 αυτοκίνητα δώρο στην Περιφέρεια?? Το βλέπετε φυσιολογικό?? Για τους λόγους αυτούς το θέμα καταψηφίστηκε με 23 ψήφους κατά, ένα λευκό (του κ. Π. Προβέτζα) και 15 υπέρ. Ο συνάδελφος κ. Βαλσαμίδης απουσίαζε.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας για την παραποίηση της οποίας δεν ευθύνονται οι δημοσιογράφοι αλλά η άρνηση της Περιφερειακής Αρχής ώστε στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων να έχουν πρόσβαση τα Μ.Μ.Ε.

                                                                                        Με εκτίμηση                                                          Άρης Χατζηκομνηνός                                       Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Ε. Λέσβου