"Λαικισμός με τα μηχανήματα σε βάρος των δημοτών"


Αντιπαράθεση υπήρξε χτες κατά την διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου μεταξύ Περιφερειακής Αρχής και Αντιπολίτευσης, για το θέμα της παραχώρησης στους Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου ενός πυροσβεστικού οχήματος και μιας αλατιέρας. 

Το θέμα καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση και δεν πέρασε καθώς η Περιφερειακή Αρχή δεν διαθέτει την πλειοψηφία στο συμβούλιο. 

Αυτό ωστόσο που προκαλεί εντύπωση κυρίως λόγω της καταψήφισης του από την παράταξη της κας. Καλογήρου, είναι το γεγονός πως πρόκειται για ένα θέμα που θα έπρεπε να υπάρχει σύμπνοια, καθώς όπως σημείωσε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος, τα μηχανήματα αυτά αν δεν παραχωρηθούν στους Δήμους θα είναι σε ακινησία στην Περιφέρεια. 

Με λίγα λόγια η πλευρά της Αντιπολίτευσης, (συμπεριλαμβανομένου και του Άρη Χατζηκομνηνού ο οποίος ψήφισε κατά) για τυπικούς όπως υποστήριξε λόγους, προτιμά τα μηχανήματα αυτά να βρίσκονται σε απραξία και να μην χρησιμοποιούνται προς όφελος των πολιτών. 


Επισήμως η Περιφερειακή Αρχή δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα, χαρακτηριστικές ωστόσο είναι οι δυο σημερινές αναρτήσεις του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολου Αλατζά στην προσωπική του σελίδα στο FB. Στην πρώτη αναφέρει: 

«Θέατρο του παραλόγου!!!! Καταψήφισαν την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής του Κώστα Μουτζούρη να παραχωρηθεί στους Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου ένα πυροσβεστικό όχημα στο πρώτο και μία αλατιέρα στο δεύτερο. 

Παρότι εξηγήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Νομού Λέσβου και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας Κουφέλο Πανάγο ότι τα συγκεκριμένα μηχανήματα θα είναι σε ακινησία στην Περιφέρεια για κάποιους λόγους, ενώ δόθηκαν και βοήθησαν στις τελευταίες (χιονοπτώσεις - βροχόπτωση) στους δύο Δήμους. 

Είναι δεδομένο ότι κάποιοι για λόγους ιδεολογικούς κατά του συστήματος καταψηφίζουν τα πάντα, αλλά και η παράταξη καλογήρου εκτός Βαλσαμίδη για να αποτυπωθεί η αλήθεια, εναντίον στο να βοηθήσουμε τους Δήμους μας και εν τέλει τους πολίτες??? 

Τελικά πολύ πείραξε το ότι θα δημοπρατηθεί ο δρόμος Αγία Παρασκευή Πέτρας!»

Λίγο αργότερα ανέφερε αναλυτικά τις παραχωρήσεις που είχαν γίνει από τις προηγούμενες Περιφερειακές Αρχές: 

Επί Νομαρχίας Ν. Λέσβου είχαν παραχωρηθεί :

1) Αλατιέρα μαζί με το μαχαίρι στη Δημοτική Ενότητα Καλλονής όπως και μαχαίρι εκχιονισμού στο Δήμο Μυτιλήνης. 2)Γκρέιντερ στο Δήμο Αγιάσου.
3)φορτηγό στο Δήμο Γέρας.
4)Πυροσβεστικά οχήματα σε εθελοντές.

Η Περιφερειακή Αρχή Γιακαλή 2010 - 2014 είχε παραχωρήσει Αγροτικό όχημα σε ομάδα διάσωσης όπως και τζιπ στο Λιμεναρχείο.

Η Περιφερειακή Αρχή καλογήρου 2014 - 2019 παραχώρησε όχημα σε εθελοντές για πυρόσβεση, δύο οχήματα μεταχειρισμένα το ένα στο ΕΚΑΒ. Όπως επίσης σκούπα - σάρωθρο για καθαρισμό δρόμων στο Δήμο Μυτιλήνης. Και άλλα που δεν είναι της ώρας να αναφέρω... 

Έπραξαν σωστά όλα τα Συμβούλια και ψήφισαν τις παραχωρήσεις που στόχο είχαν την εξυπηρέτηση των πολιτών και την διευκόλυνση της καθημερινότητας τους

Είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς θα δικαιολογηθεί η χθεσινή άρνηση της αντιπολίτευσης στη Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη να παραχωρήσει ένα πυροσβεστικό όχημα στο Δήμο Μυτιλήνης και μια αλατιέρα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. Δυστυχώς ο αρνητισμός και ο λαϊκισμός στο μεγαλείο του».