Η «κουρασμένη» Επιτροπή φέρνει νέα μέτρα για όσες περιοχές μπουν σήμερα στο βαθύ κόκκινο


Κλειδώνει σήμερα η παράταση του lockdown, ενώ μπορεί να μην υπάρξουν νέα μέτρα για την Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέα μέτρα σε ορισμένες περιοχές που θα μπουν στο βαθύ κόκκινο.

 

Τις αποφάσεις θα ανακοινώσει το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει στη σκιά της καθηγήτριας Α. Κοτανίδου και στις δηλώσεις για λήψη λανθασμένων αποφάσεων.

Η παράταση του lockdown είναι δεδομένη σήμερα και θα κλειδώσει μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων και τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά το απόγευμα.

Ταυτόχρονα, μπορεί να μην περιμένουμε νέα μέτρα ειδικά για την Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο δεν αποκλείεται ορισμένες περιοχές να βρεθούν μπροστά σε νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και μετακινήσεων, εφόσον ενταχθούν στο βαθύ κόκκινο. 

Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθει η σημερινή συνεδρίαση, αν και φαίνεται ότι δεν αναμένονται νέα οριζόντια μέτρα, ωστόσο θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο τρόπος που θα εξηγηθεί η έκρηξη των κρουσμάτων μετά τους νέους περιορισμούς στην κυκλοφοροία των πολιτών για την βόλτα και το σούπερ μάρκετ.

Δεν αποκλείεται να πέσουν στο τραπέζι και άλλα θέματα σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν, μετά και την εκτίναξη των κρουσμάτων.

Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον τι θα γίνει στην Επιτροπή μετά τις αναφορές της καθηγήτριας Α. Κοτανίδου για κούραση και λήψη λανθασμένων αποφάσεων.

Η Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Αναστασία Κοτανίδου, προκάλεσε αίσθηση για τον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής, στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης του Κύκλου Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου, με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η επιτροπή έχει χάσει εδώ και καιρό τον βηματισμό της, ενώ παραδέχτηκε ότι λαμβάνονται λάθος αποφάσεις, οι οποίες μεταφέρονται και εσφαλμένα προς τα έξω. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Στην επιτροπή ενώ είχαμε πάρει το σωστό δρόμο στην αρχή, κάπου στη μέση τον χάσαμε αυτό τον σωστό δρόμο και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας».

Η καθηγήτρια σημείωσε ακόμη ότι «εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί, οι συνεδριάσεις της επιτροπής είναι πολύωρες, με πάρα πολλές συζητήσεις με πάρα πολλά θέματα που έρχονται στην επιτροπή και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε κάποιες λάθος αποφάσεις και δυστυχώς στη λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων».

Πηγη www.ieidiseis.gr