Αθανασίου κατά Μπουρνου και ιστοσελίδας



Κατά του Βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνου και τοπικής ιστοσελίδας της Λέσβου στρέφεται με ανακοίνωση του ο Β' Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου


Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

"Μπουρνούς και «ΣΤΟ ΝΗΣΙ» στην ίδια ρότα παραπληροφόρησης

Ο κ. Μπουρνούς και το site «ΣΤΟ ΝΗΣΙ», σε πλήρη αρμονική και πιθανόν προσυννενοημένη ταύτιση παραπληροφόρησης, ανέφεραν ότι στρέφομαι κατά των ομοφυλοφίλων με την τοποθέτησή μου στη Βουλή «ότι η κατάργηση από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 του άρθρου 347 του Ποινικού κώδικα, που αναφέρεται στην παρά φύση ασέλγεια, είχε ως συνέπεια να ενταθούν τα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης».

Δεν απαιτώ από τον κ. Μπουρνού, ούτε από το γνωστό για την παραπληροφόρηση «ΣΤΟ ΝΗΣΙ», ούτε από άλλους άσχετους Συριζαίους, στους οποίους αναφέρονται να έχουν στοιχειώδεις νομικές γνώσεις.

 Όφειλαν όμως, στο πλαίσιο σεβασμού των αναγνωστών, να κάνουν μια σχετική έρευνα. Αν την έκαναν θα διαπίστωναν ότι : Τον Δεκέμβριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στη Βουλή Νομοσχέδιο για τη συμβίωση και των ομόφυλων ζευγαριών. Στο Ν/Σ αυτό ο τότε Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παρασκευόπουλος ΔΕΝ είχε συμπεριλάβει διάταξη για κατάργηση της παρά φύση ασέλγειας (αρθρ. 347 του Π.Κ.). Όμως, κατά τη ψήφιση του Ν/Σ, εισήχθη στην Ολομέλεια, την τελευταία στιγμή, τροπολογία από πέντε Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσαν την κατάργησή της.

 Η τροπολογία αυτή τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία και την ψήφισαν οι Βουλευτές ΜΟΝΟ δύο κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΟΤΑΜΙ) και πέρασε με 152 ψήφους (άρθρο 68 του Ν. 4356/2015). Τα άλλα έξι (6) κόμματα δεν την ψήφισαν.

Ας κάνει τον κόπο ο κ. Μπουρνούς να ρωτήσει τον κ. Παρασκευόπουλο γιατί δεν την συμπεριέλαβε στο Ν/Σ και τι συνέβη στην Ολομέλεια.

Εξάλλου, πιστεύω ότι είναι δικαίωμα του καθενός να συμβιώνει με όποιον και όπως θέλει. Συνεπώς, σε καμία περίπτωση δε στρεφόμουν κατά των ομοφυλοφίλων και φυσικά ούτε τα έξι (6) κόμματα που δεν ψήφισαν την κατάργηση της επίμαχης διάταξης.

Αντίθετα, με τον Ν. 4285/2014, του οποίου ήμουν εισηγητής, ως Υπουργός Δικαιοσύνης, προβλέπω κυρώσεις γι’ αυτούς που στρέφονται εναντίον τους (τον νόμο αυτόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ψήφισε κ. Μπουρνού και ανημέρωτοι κύριοι του «ΣΤΟ ΝΗΣΙ»). 

Εξάλλου, αν διαβάζανε το άρθρο μου «Για την έμφυλη βία και τις ευθύνες της Πολιτείας» (ΤΑ ΝΕΑ 22.02.2021) ίσως δεν θα γράφανε αυτές τις (επιεικώς) ανακρίβειες, παραπληροφορώντας τους αναγνώστες.

Αλλά ας δούμε τι προέβλεπε το Άρθρο 347 –Ασέλγεια Παρά Φύση. 1. Η παρά φύση ασέλγεια μεταξύ αρρένων που τελέστηκε : α) με κατάχρηση μιας σχέσης εξάρτησης που στηρίζεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία β) από ενήλικο με αποπλάνηση προσώπου νεότερου από δεκαεπτά ετών ή από κερδοσκοπία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. 2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος ασκεί την ασέλγεια της παρ. 1 κατ’ επάγγελμα.

Ισχυρίζονται, λοιπόν ότι το άρθρο 347 δεν χρειαζόταν, γιατί οι ρυθμίσεις του καλύπτονται από άλλες διατάξεις του Π.Κ., ήτοι των άρθρων 336, 339, 342, 343. 

Παρεκτός του ότι η ερωτική ζωή των ομοφυλόφιλων είναι δικό τους θέμα και, φυσικά, δεν τιμωρείται, όμως τα πιο πάνω άρθρα δεν καλύπτουν τις ρυθμίσεις του 347, που η παραβίασή τους επιφέρει τιμωρία.

Συγκεκριμένα, 1)το άρθρο 336 (βιασμός) προϋποθέτει σωματική βία ή απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας. 2) Το άρθρο 339 (αποπλάνηση) προϋποθέτει ασελγείς πράξεις με πρόσωπα κάτω των 15 ετών και κάνει διαβάθμιση της ηλικίας (12-14, κάτω των 12 κλπ.). 3) Το άρθρο 342 (κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια), προϋποθέτει ο δράστης να έχει υπό την επίβλεψη ή τη φύλαξή του τον ανήλικο, που του έχουν εμπιστευθεί και 4) το άρθρο 343 (ασέλγεια με κατάχρηση εξουσίας) προϋποθέτει ότι ο δράστης (αποπλανών) να είναι δημόσιος υπάλληλος ή εργαζόμενος σε φυλακές, αναμορφωτήρια, κρατητήρια, ιδρύματα, νοσοκομεία, που περιθάλπουν πρόσωπα και έχουν ανάγκη βοήθειας.

Βλέπετε κ. Μπουρνού και φωστήρες «ΣΤΟ ΝΗΣΙ» καμία ταύτιση; Λέτε εσείς να ξέρετε περισσότερα από τα έξι (6) κόμματα της Βουλής; Και σε κάθε περίπτωση αν η πράξη τελείται οικειοθελώς, όπως συμβαίνει με τους ομοφυλόφιλους, δεν τιμωρείται.

 Τιμωρούνται μόνο παραβατικές συμπεριφορές, όπως ορίζονταν στο 347 (κατάχρηση μιας σχέσης εξάρτησης, αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 17 ετών, από κερδοσκοπία, κατ’ επάγγελμα). Εκτός, αν ξέρετε εσείς καμιά περίπτωση τιμωρίας μεταξύ συμβιούντων ομοφυλοφίλων. Ξέρετε;

Αυτά για την ιστορία και τον αυτοσεβασμό των επικριτών μου. Βέβαια, δεν ελπίζω να δω αναρτημένο αυτό το δελτίο μου «ΣΤΟ ΝΗΣΙ», που κυριολεκτικά «καταπνίγει» κάθε αντίθετη άποψη και κάθε θετικό που προέρχεται από τη Ν.Δ.