"Χτύπησε" και το ΠΑΘ του λιμενικού που επιχειρεί στην Λέσβο ο κορονοιος- Τι καταγγέλλει η Π.Ο.Λ

 

Ο κορονοϊός «χτύπησε» το ΠΑΘ του Λιμενικού που επιχειρεί στο Λέσβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα 23 μέλη πληρώματος, υπάρχουν 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 1 ύποπτο κρούσμα με βαριά συμπτώματα  ενώ 17 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, εν αναμονή εξετάσεων καθώς κάποιοι παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα.

Αν και το πρώτο κρούσμα αναφέρθηκε την περασμένη Παρασκευή, το σκάφος συνέχισε κανονικά τις περιπολίες και την επιχειρησιακή του δραστηριότητα.

Από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή επίσημη ανακοίνωση ενώ παρέμβαση έχει κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ) ζητώντας  την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας των στελεχών.

 

Η ανακοίνωση της Π.Ο.Λ:

 

 «Η Ομοσπονδία μας έγινε αποδέκτης της έντονης ανησυχίας πληρώματος πλωτού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετά από τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα COVID-19 σε μέλη πληρώματος.

Όπως έχουμε ήδη τονίσει έναντι της διάδοσης της πανδημίας δεν υπάρχουν περιθώρια ανεπαρκούς αντίδρασης.

Τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας πρέπει να εφαρμόζονται δίχως καμία καθυστέρηση ιδιαίτερα όταν αυτά αφορούν στις επιχειρησιακές μονάδες όπως είναι τα πλωτά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τόσο για την ασφάλεια των ίδιων των πληρωμάτων όσο και για την προστασία των συνανθρώπων μας.

Θα πρέπει συνεπώς να τηρηθεί το προβλεπόμενο πρωτόκολλο με την άμεση απεμπλοκή του πληρώματος από τα καθήκοντά του, τη μέριμνα φιλοξενίας του σε κατάλληλη δομή και η πραγματοποίηση απολύμανσης του πλωτού.

Η λήψη μέτρων για την προστασία και την ασφάλεια της υγείας των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αποτελούν υποχρέωση και ζητάμε την άμεση εφαρμογή τους για την αποφυγή δυσμενέστερων σεναρίων.»