Σε ’’βαθύ κόκκινο’’ από σήμερα η Λέσβος- - Τι αλλάζει στα μέτρα


-Την ένταξη της Π.Ε Λέσβου σε κατάσταση πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) για την εξάπλωση του κορωνοϊού ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

Αυστηρότερα μέτρα ισχύουν από σήμερα στις 6 το πρωί μέχρι τις 22 Μαρτίου στην Λέσβο προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Τους Λέσβιους περίμενε σήμερα μία νέα πραγματικότητα με αισθητά μειωμένη την κίνηση στο κέντρο και τους δρόμους της πόλης στην Μυτιλήνη. 

Να σημειώσουμε ότι κλειστές θα είναι από την Τρίτη οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκτός των σχολείων ειδικής αγωγής καθώς και τα εμπορικά καταστήματα.

Τα νέα μέτρα που ισχύουν για την Λέσβου τίθενται σε ισχύ από σήμερα Σάββατο 13 Μαρτίου 6.00 το πρωί μέχρι και τη Δευτέρα 22 Μαρτίου. 

 

-Τα μέτρα

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, στις περιοχές αυξημένου κινδύνου, θα ισχύει από τις 19.00 εως τις 06.00 το πρωί.

Υποχρεωτική είναι η τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα του λιανεμπορίου, κομμωτήρια κτλ ενώ θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία. 

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός, στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου απαγορεύεται η παρουσία πιστών στις εκκλησίες και όλες οι τελετές (πλην των κηδειών όπου επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα).

Χθες στη Λέσβο καταγράφηκαν 8 κρούσματα κορονοϊού

Πάντως σύμφωνα με τον διοικητή του Βοστανειου η πίεση στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης δεν είναι μεγάλη.