Λέσβος «Θα ”Βρέξει” Φωτιά & Ατσάλι στα Ελληνοτουρκικά σύνορα από την 98 ΑΔΤΕ»


Σε εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος στα σύνορα με Τουρκία προχωρά η 98 ΑΔΤΕ.

Όλα αυτά τη στιγμή που η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις της.

Αναλυτικά η Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου 98 ΑΔΤΕ γνωστοποιεί, ότι την 31 Μαρτίου και 01 Απριλίου 2021 από 09:00Ω έως 14:00Ω θα εκτελεστούν πυρά όπλων ευθυτενούς τροχιάς στην περιοχή βραχονησίδες «ΜΕΡΣΙΝΙΑ» Ν.ΛΕΣΒΟΥ από ταχύπλοο σκάφος.

Η 98 ΑΔΤΕ σε σχετική ανακοίνωση της τονίζει πως «Επικίνδυνη περιοχή χαρακτηρίζεται η θαλάσσια περιοχή Βραχονησίδες «ΜΕΡΣΙΝΙΑ», καθώς επίσης και όλη η θαλάσσια περιοχή του Όρμου «ΜΕΡΣΙΝΙΑ». Στην εν λόγω περιοχή είναι επικίνδυνη η παραμονή και η διέλευση θαλάσσιων σκαφών, κατά το χρονικό διάστημα που θα εκτελούνται βολές, για αποφυγή ατυχημάτων.»

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι από 12 έως 15 Απριλίου 2021 από 08:00Ω έως 23.00Ω θα εκτελεστούν πυρά Πυροβολικού και αντιαρματικών όπλων στο πεδίο βολής «ΜΑΓΝΑΔΟΣ» Ν. ΛΕΣΒΟΥ.

Η 98 ΑΔΤΕ τονίζει πως «Επικίνδυνη περιοχή χαρακτηρίζεται όλη η θαλάσσια περιοχή Μαγνάδος. Στην παραπάνω περιοχή είναι επικίνδυνη η παραμονή και η διέλευση θαλάσσιων σκαφών, κατά το χρονικό διάστημα που θα εκτελούνται βολές, για αποφυγή ατυχημάτων.»