Δημοπρατούνται 3-1 σημαντικά έργα στον Δήμο Δυτικής Λέσβου


Δημοπρατούνται 3-1 σημαντικά έργα

Λόγω της συνεχιζόμενης Πανελλαδικής απεργίας των μηχανικών, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι αναγκασμένος εκ του νόμου να επαναδημοπρατήσει τρία (3) έργα που θα μπορούσαν υπό φυσιολογικές συνθήκες να είχαν ήδη ανάδοχο.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου προχωρά στην επαναδημοπράτηση στις 29 και 30 Μαρτίου του 2021 των έργων:

·        Αναβάθμισης των γηπέδων Ανεμώτιας και Σκάλας Καλλονής που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ

·        Ανακατασκευής γεφυριών στην είσοδο στο σεισμόπληκτο χωριό της Βρίσας και στη θέση «Περιβόλα» στην Καλλονή, προϋπολογισμού 167.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υποδομών

·        Αναβάθμισης δημοτικών Παιδικών Χαρών που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και ιδίους πόρους του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 1.081.583 ευρώ.

-Δημοπράτηση του έργου γηπέδου Παρακοίλων

Πέραν αυτών, οι υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Λέσβου κατάφεραν και ολοκλήρωσαν τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου -κατά την ίδια ημερομηνία (29-30/3)- Ανακατασκευής (εγκατάσταση πλαστικού τάπητα, ηλεκτροφωτισμός, περίφραξη και λοιπά) του γηπέδου Παρακοίλων συνολικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Για το έργο έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.