Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μήθυμνας : Παραδίδουμε τα Κλειδιά της Εστίασης

Στις 10 Φεβρουαρίου οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης σε μια πανελλαδική κινητοποίηση θα παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους. Η οικονομική κατάσταση των περίπου 100.000 επιχειρηματιών είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Με τον κλάδο της εστίασης να είναι κλειστός από τον περασμένο Νοέμβριο και για δεύτερη φορά από τότε που άρχισε η πανδημία στη χώρα μας, οι επαγγελματίες του ετοιμάζονται να παραδώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους.

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου σε όλες τις πόλεις της χώρας τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) θα παραδώσουν τα κλειδιά των μαγαζιών τους μετά τον αποκλεισμό του 40% των επιχειρήσεων από την 5η επιστρεπτέα δόση.

Μάλιστα τα κλειδιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ, θα παραδοθούν από «99 επαγγελματίες στο Μέγαρο Μαξίμου με το σχετικό ψήφισμα».

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μήθυμνας

Το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μήθυμνας συμμετέχει ως μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) στην πανελλαδική κινητοποίηση παράδοσης των Κλειδιών της Εστίασης.

Με πλήρη συναίσθηση ευθύνης προσπαθούμε επί σειρά ετών να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου. Με τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις προτείνουμε λύσεις έχοντας σαν γνώμονα την ισχυροποίηση των επιχειρήσεων Εστίασης με σκοπό την ανάπτυξη της Οικονομίας μας και την συμμετοχή μας στην προκοπή της πατρίδας μας.

Ο κλάδος μας βρίσκεται στη κρισιμότερη θέση της ιστορίας του. Υποσχέσεις που μας δίνουν δεν τηρούνται. Η στήριξη ανίκανη να μας βγάλει από τον κυκεώνα των απαιτήσεων. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και οι δυνάμεις μας στέρεψαν.

Η απόγνωση, η οργή και η αγανάκτηση έχουν κυριεύσει όλους τους συναδέλφους. Καιρός να αντιδράσουμε.

Συνεκτιμώντας τις συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία και η γενικότερη κατάσταση επιλέξαμε έναν πρωτότυπο, εφικτό και όπως φιλοδοξούμε πετυχημένο και αποτελεσματικό τρόπο.

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 από τις 10:00πμ– 14:00μμ θα μαζεύονται τα κλειδιά των επιχειρήσεων και οι συνάδελφοι θα υπογράφουν τη σχετική «Δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης». Τα κλειδιά και η δήλωση θα μπαίνουν σε ένα φάκελο και την επόμενη μέρα της συλλογής των παραπάνω, το υλικό που θα μαζευτεί θα αποσταλεί στην Ομοσπονδία. Στο Δήμο Δυτικής Λέσβου θα υπάρχουν τρία σημεία συλλογής κλειδιών και ταυτόχρονα την συμπλήρωση και την υπογραφή της υπεύθυνης δήλωσης.

α) Στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.
β) Στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρας.
γ) Στα γραφεία του Σωματείου στον Μόλυβο.

Στους χώρους παραλαβής των κλειδιών δεν θα υπάρχει συνάθροιση κοινού και θα διέρχεται ο καθένας μεμονωμένα, θα αφήνει τα κλειδιά και την υπεύθυνη δήλωση και θα φεύγει.

Σε επόμενο στάδιο που θα καθοριστεί από την Ομοσπονδία αντιπροσωπεία 99 προέδρων πρωτοβάθμιων Σωματείων και ο πρόεδρος κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας θα παραδώσουν το υλικό με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι επιχειρήσεις εστίασης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας βάζουν λουκέτα. Καθημερινά οι συνάδελφοι παραδίνονται σ ένα βάναυσο πόλεμο. Οι φωνές μας δεν ακούγονται δεν ευαισθητοποιούν τους κυβερνώντες. Η εστίαση βρίσκεται πολλά χρόνια στην εντατική και αργοπεθαίνει. Απαιτεί διάσωση.

Οι επιχειρήσεις μας μετά από τα συνεχή lockdown έχουν την ανάγκη για ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη με χρηματοδότηση μέσω ειδικού προγράμματος για την εστίαση για τη βιώσιμη επανεκκίνηση του Κλάδου.