Κ. Αστυρακακης: «Να ξανά γίνει δημοτικό συμβούλιο για την νέα δομή στην Λέσβο»


Τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης Μυτιλήνης «Επανεκκίνηση» ζητούν με ανακοίνωσή τους σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου θεωρώντας ότι έχει προσδιοριστεί η θέση του νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Η παρέμβαση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση των 16 του «ΝΑΙ».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

Αγαπητοί συνάδελφοι της διαμορφούμενης – στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο – πλειοψηφίας,  φανταζόμαστε ότι μετά και τις αποκαλύψεις των δύο τελευταίων ημερών που επιβεβαιώνουν με τον πιο επίσημο τρόπο την δρομολόγηση δημιουργίας της νέας δομής σε θέση  Δημοτικής Ενότητας Θερμής και την κοροϊδία που ασκήσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην τοπική κοινωνία – παριστάνοντας τους ανήξερους – προκειμένου να μην ψηφίσουν οι Πρόεδροι της περιοχής, οφείλετε να προγραμματίσετε πάλι Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να επανατοποθετηθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σχετικά με τη δημιουργία ή όχι της νέας δομής στην προσδιορισμένη πλέον θέση.  Όσο για τα υπόλοιπα που γράφετε, εν μέσω θυμού των δημοτών προκαλείται   γέλιο και μόνο γέλιο.

Σχετικά δε, με το ανέκδοτο περί ιδιοτέλειας,  αν ρωτήσετε εκατό συμπολίτες μας ποιος έχει ιδιοτέλεια; Αυτός που ζητάει να μην γίνει η δομή ή αυτός που ζητάει να γίνει η δομή; Λυπόμαστε αλλά η απάντηση έχει ήδη δοθεί , όχι μόνο από τους εκατό αλλά από τους χιλιάδες συνδημότες μας που εκφράζουν την απογοήτευσή τους και την αγανάκτησή τους με πολλούς τρόπους.

Σας καλούμε να συμπορευθούμε σε ένα «μέτωπο λογικής» - και με μια πολιτική για το νησί αντίληψη – να αντισταθούμε στη δημιουργία νέων δομών, να ζητήσουμε την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού, αλλάζοντας σελίδα για τον τόπο μας και το μέλλον των κατοίκων του σ’αυτόν.

 

Για την ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Μυτιλήνης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»

Αστυρακάκης Κωνσταντίνος

Κατζανός Γεώργιος

Ψωμάς – Ατσίδης Θεόδωρος