ΔΑΚΕ: «Σήμερα δεν υπάρχει ΕΛΜΕ Λέσβου»

 

Όπως αποκλειστικά σας ενημέρωσε το LesvosPost.com πριν λίγο μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Απόστολο Βαρελτζη και η ΔΑΚΕ τοποθετήθηκε επίσημα για την ΕΛΜΕ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΔΑΚΕ καθηγητών ΛΕΣΒΟΥ

Επειδή τώρα τελευταία βγαίνουν στα τοπικά ΜΜΕ πολλές «αποφάσεις» της ΕΛΜΕ Λέσβου είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στις απαραίτητες διευκρινήσεις προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Επιγραμματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι: ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

Συγκεκριμένα μετά τις εκλογές που έγιναν τον Μάιο του 2019 το Διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε δεν κατάφερε να συγκροτηθεί σε σώμα. Συνεπώς σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία δεν έχει τη δυνατότητα να παίρνει αποφάσεις.

Ο πρώτος σε ψήφους, ονομάζεται προεδρεύων και έχει μόνο μία συγκεκριμένη αρμοδιότητα. Να συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη συγκρότηση σε σώμα. Το υπάρχων ΔΣ αν δεν συγκροτηθεί δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΔΕΥΑΛ αφού η Εθνική Τράπεζα στην οποία βρίσκεται ο λογαριασμός του σωματείου ζητά πρακτικό συγκρότησης σε σώμα.

Με την υπάρχουσα σύνθεση η ΔΑΚΕ έχει τρεις και ζητάει αναλογικό προεδρείο με την ίδια να παίρνει τη θέση του προέδρου. Το ΠΑΜΕ συμφωνεί, αρκεί να συμμετέχει και η τρίτη δύναμη, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ που όμως αρνείται να συνυπάρξει με τη ΔΑΚΕ.

Παρ’ όλο που οι Αριστερές παρατάξεις έχουν 4 από τις 7 έδρες, δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μην προχωράει η συγκρότηση.

Συνεπώς καμιά από τις αποφάσεις που παρουσιάζονται δεν έχει νομική ισχύ και κανείς δεν είναι εξουσιοδοτημένος να εκπροσωπεί την ΕΛΜΕ Λέσβου

 

Για τη ΔΑΚΕ καθηγητών ΛΕΣΒΟΥ

Ο πρόεδρος

Βαρελτζής Απόστολος