ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ Λέσβου αποχαιρετούν τον Μάνο Δουκα


Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον Μάνο Δουκα από τον ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου και την Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ της Λέσβου

Δελτίο Τύπου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποχαιρετά το Μάνο Δούκα. Ένα συνεπή στις αρχές του πολίτη του νησιού που έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή χθες σε Νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν, σε ηλικία μόλις 63 ετών.

Ο Μάνος Δούκας, γιός του αξέχαστου και εμβληματικού Δημάρχου του Μολύβου Κώστα Δούκα, πρωτοπόρησε στους νεολαιίστικους αγώνες από τα πρώτα μεταδικτατορικά χρόνια και στη διάρκεια της δεκαετίας του 1980. Πάντα με διαλεκτική σκέψη και το νου στη διάρκεια της δουλειάς του σαν εκπαιδευτικός, στα παιδιά και τους συναδέλφους του ο Μάνος πρωτοποριακά συμμετείχε στους αγώνες της κοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ συλλυπείται θερμά τη γυναίκα του Νινέτα, τη μάνα του Θέκλα και τους άλλους του συγγενείς. Καθώς και τους συντρόφους του στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ στις γραμμές των οποίων συμμετείχε.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Έφυγε από κοντά μας, το βράδυ της Δευτέρας, 1 Φλεβάρη, ο αγαπημένο μας φίλος, σύντροφος Μάνος Δούκας.

Ο Μάνος ήταν ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής, δραστήριος, και ως την τελευταία στιγμή έδωσε με αξιοπρέπεια και σεμνότητα την τελευταία του μάχη.

Γέννημα θρέμμα Λέσβιος.  Το χωριό του ο Μόλυβος, που ποτέ δεν εγκατέλειψε, παρά το γεγονός ότι ζούσε στην Αθήνα.  Ήταν γιος, του, για πολλά χρόνια δημάρχου του Μολύβου, Κώστα Δούκα και της Θέκλας.

 Από μικρός οργανώθηκε στην ΚΝΕ και πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη των μαθητικών αγώνων της Λέσβου και αργότερα ως φοιτητής στη Μαθηματική Σχολή της Αθήνας και στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Μυτιλήνης.

Εργάστηκε ως μαθηματικός στη Μέση Εκπαίδευση. Μέχρι τέλος του εργασιακού του βίου δρούσε μέσα από τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσα από τις γραμμές του  ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.

Ήταν πολλές φορές υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στο νησί του αλλά και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ακόμα και στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση (2019) παρά τα προβλήματα υγείας του.

Ήταν για πολλά χρόνια αρθρογράφος του «Νέο Εμπρός» και μέσα από τα κείμενά του καυτηρίαζε τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας.

Πάντα αισιόδοξος. Με το χαμόγελο στα χείλη κέρδιζε κάθε καλόπιστο ακροατή και προβλημάτιζε όσους μπορούσαν ακόμα και να διαφωνούν μαζί του.

Στο πλευρό του πάντα η σύζυγός του, και στα καλά και στα άσχημα, Νινέττα.

Τον αποχαιρετούμε συντετριμμένοι και εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του Νινέττα, στην αδελφή του και στους υπόλοιπους συγγενείς του.  

Την Πέμπτη, 4 Φλεβάρη και ώρα 3:15 θα νίκη τελετή καύσης στη Ριτσώνα (κοντά στη Χαλκίδα).