Η απάντηση του Δήμου Δυτικής Λέσβου στον Ν. Χηρα για τα δένδρα στο Κεραμι


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι πολλά μαζεμένα τα θέματα επικαιρότητας για την παράταξη του κ. Χήρα που του προκαλείται σύγχυση από την επιτηδευμένη προσπάθειά του να αποδείξει ότι η δημοτική αρχή ευθύνεται ως και για την τρύπα του όζοντος.

Κάπως έτσι ο κ. Χήρας επανήλθε στο θέμα των δέντρων στο Κεράμι βγάζοντας αυτή τη φορά σκάρτη την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας που πριν λίγο καιρό αποθέωνε.

Στα σοβαρά όμως και για να αποφεύγονται οι εντυπώσεις που επιθυμεί η αντιπολίτευση να προκαλεί ακόμα και εις βάρος των εργαζομένων του Δήμου, τα δέντρα που κόβονται και τα δέντρα που δεν κόβονται τα υποδεικνύει η υπηρεσία. Δεν τα κόβει κατά το δοκούν κάποιος Αντιδήμαρχος, ούτε κάποιο από τα… υπονοούμενα του κ. Χήρα.

Για την κοπή των δέντρων υπάρχει μελέτη εξειδικευμένων ανθρώπων και έργο που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και ο κ. Χήρας που κουνάει το δάχτυλο με θράσος, καταψήφισε! Γιατί; Διότι προφανώς ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από τις υπηρεσίες. Το έργο δε, είναι ακόμα σε εξέλιξη και αφορά όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου, όχι μόνο εκείνες που αναγνωρίζει ως «Δήμο» ο κ. Χήρας.

Τέλος, μπορεί ο κ. Χήρας να θέλει να αστειευτεί ακόμα και με μία υπόθεση που προκαλεί προβληματισμό στην περιοχή (σ.σ. αφήνουμε το χιούμορ του για τις μεταφυσικές ανησυχίες στην αίσθηση των δημοτών), αλλά το μόνο πραγματικά αστείο εδώ είναι η καταγγελία του ότι δεν αποδίδουμε τις 200.000 ευρώ που προβλέφθηκαν για τις αποζημιώσεις της νεροποντής στην Καλλονή τον περασμένο Σεπτέμβρη. Καθώς οι 200.000 ευρώ αυτές προορίζονται για τις αποκαταστάσεις των ζημιών σε δημόσια περιουσία, αλλά η άγνοια ακόμα και των βασικών εκ μέρους του κ. Χήρα τον οδηγεί σε ένα ακόμη ολίσθημα. Οι πληγέντες της νεροποντής, έχουν καταγραφεί από τον Δήμο και αποζημιώνονται απευθείας από το κράτος.