Ψήφισμα αλληλεγγύης για το προσφυγικό από δυο συλλόγους της Λέσβου στην Αθήνα


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Παρότι οι προσφυγικές ροές μειώθηκαν δραστικά τον τελευταίο χρόνο, τo προσφυγικό – μεταναστευτικό συνεχίζει να ταλανίζει τα χωριά και το νησί μας. Ιδιαίτερη ανησυχία μας προκαλεί η εμμονή κυβέρνησης και Δημάρχου Μυτιλήνης, και οι αντίστοιχες μεθοδεύσεις, για τη σχεδιαζόμενη κλειστή δομή-φυλακή ψυχών στην περιοχή Βάστρια στα όρια Θερμής και Νέων Κυδωνιών.

Επισημαίνουμε για άλλη μιά φορά ότι άν δεν παρθούν άμεσα μέτρα η κατάσταση θα χειροτερεύει και για τους κατοίκους του νησιού μας, αλλά και για αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους. .

 

Οι Λεσβιακοί Σύλλογοι της Αττικής που συνυπογράφουμε ζητάμε

· Tην άμεση αποσυμφόρηση του νησιού, με στόχο το άμεσο κλείσιμο του νέου Νταχάου στον Καρά-Τεπέ.

· ΚΑΜΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ-ΟΥΤΕ ΚΛΕΙΣΤΗ, ΟΥΤΕ ΑΝΟΙΧΤΗ- ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ. · Ο έλεγχος χορήγησης ασύλου να γίνεται στην ηπειρωτική Ελλάδα και να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε οι πρόσφυγες- μετανάστες να μετακινούνται στις χώρες που επιθυμούν.

· Όσοι και με δική τους επιθυμία, παραμείνουν στη χώρα μας, να μεταφερθούν σε χώρους αξιοπρεπούς διαβίωσης ή σε σπίτια και να ενταχθούν στις τοπικές κοινωνίες. Είναι φανερό ότι οι συμφωνίες των προηγούμενων και της τωρινής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία δεν απέδωσαν.

Να απαιτήσουμε το σταμάτημα των πολέμων, την αποχώρηση των Νατοϊκών στρατευμάτωνμαζί και των Ελληνικών- από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, να βοηθηθούν με κάθε τρόπο οι χώρες προέλευσης για να εκλείψουν οι λόγοι της προσφυγιάς και μετανάστευσης.

Σύλλογος Απανταχού Παφλιωτών (Πάμφιλα, Μόρια, Παναγιούδα, Αφάλωνας, Θερμή) Σύνδεσμος Πλωμαριτών Αττικής “ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ”