Σύσσωμος ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου συμμετέχει στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε


Ενημέρωση για την απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης

Ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου στο πλαίσιο των δράσεων για την υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της απεργίας – αποχής από τις διαδικασίες της Υ.Α. «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο» πραγματοποίησε την Τετάρτη 17-2-2021 και την Πέμπτη 18-2-2021 ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις παρουσία του Προέδρου της Δ.Ο.Ε. Θανάση Κικινή και του Ειδικού Γραμματέα της Δ.Ο.Ε. Ζήση Καπράνα. Κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων τέθηκαν και απαντήθηκαν ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης της απεργίας –αποχής, εκδηλώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των συναδέλφων για συμμετοχή στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε..

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή της πλειοψηφίας των μελών του Συλλόγου στις ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις, καθώς και τη δήλωση πληθώρας σχολείων με καθολική συμμετοχή στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, ανταποκρινόμενοι/ες στο κάλεσμα της Δ.Ο.Ε. και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου.

Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη. Με βάση την εμπειρία της απεργίας – αποχής στο υπόλοιπο Δημόσιο, δεν προκύπτει, με τα υπάρχοντα δεδομένα, οικονομική επίπτωση για τους συμμετέχοντες.

Επιπλέον, στον σύνδεσμο θα βρείτε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής  ΠΟΣΕΕΠΕΑ https://poseepea.blogspot.com για τη συμμετοχή της στην κήρυξη απεργίας –αποχής από τις διαδικασίες της αξιολόγησης (επισυνάπτεται η δήλωση).

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου καλεί όλους τους συναδέλφους και όσους δεν έχουν υπογράψει ακόμη να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία-αποχή της Δ.Ο.Ε. και να μην προχωρήσουν σε καμία διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της Υ.Α..

Τη μάχη θα τη δώσουμε οργανωμένα, συλλογικά, μαζικά και μαχητικά. Συμμετέχουμε όλες και όλοι στην απεργία-αποχή.