Στηρίζει την επιτροπή αγώνα κατά της δομής ο Μουτζούρης


Χαιρετισμό απεύθυνε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου της επιτροπής αγώνα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης για την μηχανοκίνητη πορεία της Κυριακής.

Ο χαιρετισμός του:

"Χαιρετίζω τη συγκέντρωση και αυτοκινητοπομπή της Κυριακής 28.2.2021 στη Μυτιλήνη με ευκαιρία του έτους από την μεγαλειώδη απόκρουση από τον Λεσβιακό λαό της βίαιης εγκατάστασης δομής μόνιμης διαμονής μεταναστών στη νήσο. Σκοπός της συγκεντρώσεως της Κυριακής είναι η εκ νέου απόκρουση της δομής αυτής στη Λέσβο, η οποία εκ νέου σχεδιάζεται παρά τη βούληση των Λεσβίων, όπως και στη Χίο.

Θα αποκρούσουμε την εγκατάσταση δομής για μόνιμη εγκατάσταση μεταναστών στη Λέσβο και Χίο. Δεν θα συνεργήσουμε σε μια τέτοια εγκατάσταση για προφανείς λόγους, σε μια παραμεθόριο περιοχή υπό τη συνεχή απειλή της γείτονος χώρας.

Διεκδικούμε την εκκένωση της νήσου από τους μετανάστες έως το προσεχές Πάσχα, όπως εδήλωσαν δύο Υπουργοί της Κυβερνήσεως. Διεκδικούμε την άμεση εκκένωση του Μαυροβουνίου, ο οποίος γειτνιάζει με τον οικοδομικό ιστό της πόλεως και γειτονικών οικισμών. Διεκδικούμε την άμεση αποζημίωση των κατοικιών της Μόριας και των επιχειρήσεων της περιοχής του ΚΥΤ Μόριας.

Λόγοι υπηρεσιακοί δεν μου επιτρέπουν να είμαι μαζί σας την προσεχή Κυριακή. Η σκέψη μου θα είναι μαζί σας!»