40 πολίτες ανά ημέρα εμβολιάζονται στο ΚΥ Καλλονής- Αυτοψία του Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Καμπούρη


Επίσκεψη κ. Καμπούρη στο Εμβολιαστικό Κέντρο  του Κέντρου Υγείας Καλλονής

Το Εμβολιαστικό Κέντρο του Κέντρου Υγείας Καλλονής (ΚΥΚ) επισκέφθηκε ο Διοικητής του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κ. Γιώργος Καμπούρης. Ο κ. Καμπούρης ενημερώθηκε από τον κ. Αλέξανδρο Ροδίτη, Πρόεδρο του ΚΥΚ, και τον κ. Δούκα Ζεΐμπέκη, Συντονιστή Επιστημονικής Λειτουργίας και υπεύθυνο του Εμβολιαστικού Κέντρου, για τη μέχρις στιγμής λειτουργία του και την ενθαρρυντική για τη συνέχεια συνεπή προσέλευση των πολιτών.

Επισημάνθηκε ότι προς το παρόν το εμβολιαστικό κέντρο λειτουργεί με μία γραμμή, ώστε να εξυπηρετούνται περίπου 40 πολίτες ανά ημέρα, ωστόσο και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας και της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, υπάρχει δυνατότητα ενεργοποίησης και δεύτερης εμβολιαστικής γραμμής και συνεπώς διπλασιασμού του αριθμού των πολιτών που θα μπορούσαν να εμβολιάζονται ανά ημέρα.

Με αφορμή τη σημερινή εθιμοτυπική επίσκεψη του κ. Καμπούρη, ο Πρόεδρος της Τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής του ΚΥΚ τόνισε: «Η έναρξη του εμβολιαστικού μας Κέντρου ήρθε ως συνέπεια πολλών παραγόντων. Κομβικής σημασίας, και πρέπει να ειπωθεί, ήταν η δυνατότητα που μας παρείχε ο Διοικητής του Βοστάνειου Νοσοκομείου για προηγούμενη εκπαίδευση του προσωπικού μας στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου, μέσω της οποίας επιλύθηκαν πλείστα όσα τεχνικά ζητήματα και απορίες. Ασφαλώς, σήμερα, μόνο ικανοποίηση μπορεί να νιώθει κανείς για την συνεργασία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας με πρωταρχικό στόχο την επίτευξη γρηγορότερης και μεγαλύτερης ανοσίας στο νησί της Λέσβου επ’ ωφελεία των κατοίκων του».