Στον δήμαρχο Μυτιλήνης αντιπροσωπεία των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο αντιπροσωπεία των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, αποτελούμενη από την Αντιπρόεδρο, Αλεξάνδρα Κοντέλλη, τον Γενικό Διευθυντή, Γιώργο Πρωτόπαπα και τη Διευθύντρια Αντιμετώπισης Κρίσεων, Καλλιόπη Γκλίβα. Στη συνάντηση το «παρών» έδωσε και η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα, Hermine Poppeller.

Τα Παιδικά Χωριά SOS δραστηριοποιούνται στη Μυτιλήνη από το 2016 και, μάλιστα, με δωρεά του Ιδρύματος Jaharis Family Foundation είχαν διαμορφώσει δύο παιδικές χαρές και τον ηλεκτροφωτισμό στο Πάρκο Καραπαναγιώτη.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου ενημέρωσαν το Δήμαρχο Μυτιλήνης για μελλοντικές δράσεις τους, που θα άπτονται της ψυχοπαιδαγωγικής υποστήριξης κατοίκων της Μυτιλήνης και ειδικότερα των παιδιών, με τη δημιουργία ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιών και Οικογενειών, με υπηρεσίες που θα αφορούν σε ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και γονέων, ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, λογοθεραπεία, Ειδική Αγωγή για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητες, δημιουργική απασχόληση παιδιών κ.α..

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας, μέσω των εκπροσώπων του, για το κοινωνικό πρόσωπο που έχουν επιδείξει έως τώρα, τονίζοντας ότι ο Δήμος Μυτιλήνης και ο ίδιος προσωπικά θα σταθούν αρωγοί σε κάθε μελλοντική κίνησή τους, που θα έχει στόχο την ουσιαστική βοήθεια στα παιδιά, καθώς και τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.