Αυστηρό Lockdown στην Λέσβο; Αμ πως..- Το μόνο που άλλαξε είναι η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

 

Βρισκόμαστε πλέον στην 3η ημέρα εφαρμογής του αυστηρού LockDown…και καλά στην Λέσβο.

Σήμερα στις 18:00 από τον υφυπουργό κ Χαρδαλια αναμένεται να μάθουμε αν θα παραταθούν για ακόμα μια εβδομάδα οι αυστηροί περιορισμοί στην Λέσβο, που σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες θα παραταθούν τουλάχιστον για ακόμα μια εβδομάδα.

Παρόλο τους αυστηρούς περιορισμούς στην Λέσβο η κίνηση ειδικά τις ώρες 08:00-17:00 συνεχίζει να είναι αυξημένη κυρίως στην πόλη της Μυτιλήνης.

Με μια ματιά στους δρόμους της πόλης θα δεις πως οι κάτοικοι δεν έχουν περιοριστεί και συνεχίζουν στέλνοντας φυσικά τα σχετικά SMS να βγαίνουν έξω, ενώ οι έλεγχοι της αστυνομίας παραμένουν ελάχιστοι με τα γνωστά πλέον μπλόκα στην περιφέρεια, στην πλατεία αλυσίδας στην Λαρσο και στην Αγία Παρασκευή να περιμένουν τους απείθαρχους πολίτες…

Οπότε αυστηρό lockdown δεν υπάρχει στην Λέσβο, το μόνο που έχει αλλάξει και τηρείτε από τους πολίτες, «υποχρεωτικά» εφόσον κλείνουν τα πάντα είναι η ώρα δηλαδή λίγο μετα τις 18:00 σταματάει κάθε κίνηση στους δρόμους λογω της απαγόρευσης.

Άλλωστε πώς να έχουμε αυστηρό lockdown όταν υπάρχει συνωστισμός σε super market, Τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες;

Εφόσον λειτουργούν ειδικά οι δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία και οι τράπεζες φυσικό επακόλουθο είναι να υπάρχει αυξημένη κίνηση στους δρόμους το διάστημα 08:00-17:30

Πάντως συνεχίζουν να κυκλοφορούν κανονικά και ανεξέλεγκτα κάποιες φορές τις πρωινές ώρες οι μετανάστες από τα ΚΥΤ όπου συνωστίζονται χωρίς κανένα μέτρο προστασίας έξω από τράπεζες αλλά ακόμα και έξω από την αστυνομική δ/νση Λέσβου καθημερινά (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ).

Στα χωριά πάντως μετά τα απανωτα κρούσματα κορονοιου οι πολίτες έχουν συμμορφωθεί και κυκλοφορούν μόνο για τις απαραίτητες μετακινήσεις (δουλειά, τρόφιμα κτλ)..

Πάντως αν τελικά αποφασιστεί η παράταση για μια ακόμα εβδομάδα των αυστηρών περιορισμών η αστυνομία θα πρέπει να βρίσκεται παντού ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις μεταναστών και πολιτών για να βγούμε γρήγορα απ΄ολο αυτό…. Για να δούμε..