Επίσημο: Παράταση στο αυστηρό lockdown στην Λέσβο έως 01/02



Όπως αποκλειστικά σας είχαμε αναφέρει σε αναλυτικό ρεπορτάζ το πρωί η Λέσβος παραμένει στις κόκκινες περιοχές.

Ο υπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς πριν λίγο ανακοίνωσε την παράταση στους αυστηρούς περιορισμούς στην Λέσβο έως την Δευτέρα 01 Φεβρουαρίου 2021.

Όπως αποκαλύψαμε το πρωί σε αναλυτικό ρεπορτάζ τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι τα καλύτερα ώστε να αρθούν οι αυστηροί περιορισμοί στο νησί μας.

Η Λέσβος λοιπόν για ακόμα μια εβδομάδα παραμένει σε καθεστώς αυστηρής καραντίνας με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του νησιού, ενώ συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00 με τα καταστήματα να κλείνουν στις 17:30.

Ενώ ανοίγουν και τα γυμνάσια , όχι όμως τα Λύκεια από 01 Φεβρουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην Λέσβο αυτήν την στιγμή έχουμε 59 ενεργά κρούσματα με 123 στενές επαφές.

Ο κος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης και την παράταση στους περιορισμούς (αποστολή sms, νυχτερινή απαγόρευση 21:00-05:00 κ.α) που ισχύουν πανελλαδικά έως την Δευτέρα 01 Φεβρουαρίου.

Τα μέτρα πού συνεχίζουν να ισχύουν στην Λέσβο:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Σε ισχύ φυσικά παραμένει και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως 05:00 ενώ όλα τα καταστήματα τροφίμων και τα καταστήματα με click away θα κλείνουν στις 17:30.

Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.

Λειτουργία καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.). ΜΟΝΟ με click away και αυστηρούς κανόνες. (με βάση τις νέες ανακοινώσεις) 

Επίσης δεν θα λειτουργήσουν στη Λέσβο τα κομμωτήρια, κέντρα ομορφιάς όπως λειτουργούν στην υπόλοιπη χώρα, ενώ κανονικά λειτουργούν τα ΚΤΕΟ.

Ανοιχτά δημοτικά και νηπιαγωγεία και μετάβαση σε αυτά με το σχετικό SMS.

Ανοιχτά Γυμνάσια από 1 Φεβρουαρίου

-Μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της νύκτας

Από τις 18:00 έως τις 5:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία), γ) ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο.