Επίσημο: Ανοίγουν την 1 Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια- Μόνο τα Γυμνάσια στις κόκκινες περιοχέςΘετική ήταν η εισήγηση των ειδικών για άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων.

Παρατηρούμε μια σταθεροποίηση τις τελευταίες εβδομάδες είπε ξεκινώντας την ενημέρωση η κα Βάνα Παπαευαγγέλου. 

Είπε ότι τα ενεργά κρούσματα είναι 6.000 με τα μισά να είναι στην Αττική. Δυστυχώς δεν βλέπουμε μείωση στην Αττική, είπε ακόμα. Ο δείκτης θετικότητας είπε ακόμα έμεινε κάτω από το 2%. Οι ενεργοί φορείς είναι περισσότεροι, τόνισε επίσης καθώς υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί. Στην Αττική η πληρότητα των ΜΕΘ είναι αυξημένη και φτάνει το 58%. Για το λιανεμπόριο είπε ότι είναι νωρίς για να δούμε το αποτύπωμα της αύξησης της κινητικότητας. 

Για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων η κα Παπαευαγγέλου είπε ότι το άνοιγμα των σχολείων είναι προτεραιότητα. Και ανακοίνωσε ότι από την 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής.

«Για τις κόκκινες περιοχές εισηγηθήκαμε να λειτουργήσουν μόνο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα μείνουν κλειστά», είπε.

Κεραμέως: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία 

Μετά λοιπόν, από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά μας που λειτουργούν από τις 11 Ιανουαρίου και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων που λειτουργούν αδιάλειπτα όλο αυτό το διάστημα, επιστρέφουν στις τάξεις και οι μαθητές Γυμνασίων και όλων των τύπων Λυκείων, με την εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης που περιλαμβάνονται στις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου.


Τα μέτρα είναι: 


– η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,


– τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,


– οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,


– η χρήση αντισηπτικών,


– οι σχολαστικοί καθαρισμοί,


– οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,


– τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.


– οι σχολικοί εορτασμοί με μέτρα,


– οι επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα, κ.α.