Παραμένουν σφραγισμένα με άσφαλτο όλα τα φρεάτια πρόσβασης στην οδό Ζωοδόχου Πηγής


Ανακοίνωση της "Δημοκρατικής Μυτιλήνης" - Για τις κακοτεχνίες στο έργο της ασφαλτόστρωσης στην οδό Ζωοδόχου Πηγής

Η παράταξη των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» με αφορμή τη συζήτηση μεθαύριο Δευτέρα στο Συμβούλιο της πόλης, του ζητήματος της κακοτεχνίας που υπήρξε κατά τις εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Ζωοδόχου Πηγής πριν από δυο μήνες επανέρχεται. Δεδομένου του ότι μέχρι σήμερα και επί δυο τουλάχιστον μήνες δεν υπήρξε απολύτως καμία εργασία αποκατάστασης του «σφραγίσματος» με άσφαλτο της μεγάλης πλειοψηφίας των φρεατίων πρόσβασης κατά μήκος όλης σχεδόν της οδού Ζωοδόχου Πηγής. Ακόμα και μπάζα από το έργο έχουν εγκαταλειφτεί χωρίς κανένας να φροντίσει για την αποκομιδή τους.


Όπως είχαμε καταγγείλει, στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα φρεάτια πρόσβασης στην αποχέτευση καλύφθηκαν με άσφαλτο. Ένα σημαντικό έργο της ΔΕΥΑΛ πριν λίγα χρόνια ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΕ πλήρως από μια κακοτεχνία με την ανοχή της δημοτικής αρχής και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Μυτιλήνης.

Η οδός Ζωοδόχου Πηγής όταν κάποτε κατοικείτο είχε πεζοδρόμια. Οι δημοτικές αρχές των τελευταίων χρόνων επέλεξαν με τις καθυστερήσεις τους στη δημιουργία παρακάμψεων του κέντρου της πόλης και ιδιαίτερα της νότιας παράκαμψης για ψηφοθηρικούς λόγους, να τη μετατρέψουν σε οδό ταχείας κυκλοφορίας και βασική έξοδο της πόλης προς τα περισσότερα χωριά. Οι ιδιοκτησίες απαξιώθηκαν, η γειτονιά ολόκληρη απαξιώθηκε, μεγάλο της μέρος πια ερημοποιήθηκε. Αντί για μέτρα επανακατοίκησης, η οδός Ζωοδόχου Πηγής μετατράπηκε σε ένα τεράστιο παρκινγκ αυτοκίνητων, τα δε πεζοδρόμια κόπηκαν για τις ανάγκες αυτής της στάθμευσης και της παράλληλης διέλευσης οχημάτων. 


Τώρα έρχεται η κατάργηση στην ουσία των φρεατίων πρόσβασης με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των παρόδιων ιδιοκτησιών.

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» με τη δημόσια πριν ενάμιση περίπου μήνα καταγγελία της, έχει προτείνει από τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο της πόλης να ζητήσουν εξηγήσεις από τη Δημοτική αρχή για την κακοτεχνία και να απαιτήσουν την αποκατάσταση τους άμεσα. Καλέσαμε τη ΔΕΥΑΛ να τοποθετηθεί δημόσια για το συμβάν και τις επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει στη λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης. Όπως σημειώσαμε στην ανακοίνωση μας επιβλέποντες μηχανικοί στο έργο υπήρχαν και υπάρχουν. Αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες υπήρχαν και υπάρχουν. Όπως και πολιτικές ευθύνες τεράστιες από μέρους της δημοτικής αρχής υπάρχουν ΣΗΜΕΡΑ.


Δίνουμε στη δημοσιότητα σημερινές (Σαββάτο 9 Ιανουαρίου 2021) φωτογραφίες σφραγισμένων φρεατίων πρόσβασης αλλά και ενός κεντρικού φρεατίου στα πρώτα 80 μέτρα της οδού Ζωοδόχου Πηγής. Εις απόδειξη της πλήρους πλην επικινδύνου αδιαφορίας που επιδείχτηκε.


- Όχι άλλες προχειρότητες, όχι άλλες κακοτεχνίες σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών.

- Δικαίωμα στη ζωή στις γειτονιές στην πόλη της Μυτιλήνης