«Δρόμοι του επαρχιακού δικτύου σε χωμάτινη κατάσταση καθιστούν τη Νότια Λέσβο το ‘’Τρίτο κόσμο ‘’του νησιού μας»


Του Χριστόφορου Τσιργιάννη

 

ΠΛΩΜΑΡΙΤΙΚΑ PLUS

* * *

 

Εξ αφορμής της εξαιρετικής δημοσιευμένης επιστολής του πρώην Αντιπεριφερειάρχη υποδομών προς το Περιφερειακό Συμβούλιο , έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ζήτημα Νο 6  

Με όσα διάβασα , το ζήτημα αυτό μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο για διατριβή μεταπτυχιακού φοιτητή για διδακτορικό στις πολιτικές επιστήμες με θέμα ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ΄΄ .

Κυρίες και κύριοι των κέντρων αποφάσεων ,

από την πολύ μελέτη τα έργα ξέφυγαν από την ωρίμανση και οδεύουν στην αποσύνθεση .

Δρόμοι του επαρχιακού δικτύου σε χωμάτινη κατάσταση επί δεκαετίες , καθιστούν τη Νότια Λέσβο το ‘’Τρίτο κόσμο ‘’ του νησιού μας .

Απορώ , τι άλλο χρειάζεται ακόμα για να δημοπρατηθούν και να ανατεθούν σε εργολάβους ? Έχουν εξασφαλιστεί οι οικονομικοί πόροι για την κατασκευή τους ?

Δεν αρκεί ούτε η δεδομένη πολιτική βούληση του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου Μυτιλήνης αλλά ούτε και η καταγωγή τους από τα μέρη αυτά , κυρίως χρειάζεται η αλλαγή ταχύτητας και η αποτελεσματικότητα του διοικητικού μηχανισμού .

Κάποιο αόρατο χέρι μπαίνει τροχοπέδη , κάποια γρανάζια του διοικητικού μηχανισμού δεν έχουν λαδωθεί ….

Ευελπιστώ , στη θητεία τους να μην παραμείνουν τα οδικά έργα της Νότιας Λέσβου στο σημείο μηδέν .

ΌΛΟΙ οι Αιρετοί Σύμβουλοι του Πλωμαρίου – Αγιάσου – Γέρας αλλά και του Πολιχνίτου νυν και πρώην πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους ως μια γροθιά , για να γίνει η ‘’Υπέρβαση προς την Άνοιξη’’ .

Χριστόφορος Τσιργιάννης

εξ Ακρασίου Πλωμαρίου Λέσβου

09/ 01/ 2021