Ανακοίνωση της Παλλεσβιακης Ένωσης Συνταξιούχων για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ


ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Ήρθε η σειρά όπως φαίνεται και των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ-ΤΑ) για το ξεπούλημά τους σε ημέτερους ιδιώτες. Ανακοινώθηκε ότι πολλά ταχυδρομικά γραφεία της υπαίθρου πρόκειται να κλείσουν. Έτσι γίνεται, στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση, απαξιώνουν τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας,  τους υποστελεχώνουν από προσωπικό κλείνοντας ολόκληρα τμήματα, τους κάνουν μη λειτουργικούς, συρρικνώνοντας το έργο τους και την πρόσβαση του λαού στις υπηρεσίες τους. Τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία, για να αγανακτήσουν οι πολίτες και να έρθουν μετά όλοι αυτοί που ευθύνονται, να τους ξεπουλήσουν με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα του ιδιώτη «επενδυτή» και όχι τις ανάγκες του λαού.

Στο συγκεκριμένο οργανισμό, με σχετική τροπολογία  της κυβέρνησης, θα γίνουν απολύσεις εργαζομένων, εθελούσιες εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, κατάργηση υπηρεσιών των ΕΛ-ΤΑ, ισοπέδωση κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζομένων, για να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίηση.

Έτσι λοιπόν θα ακριβύνει η πρόσβαση στην ταχυδρομική υπηρεσία, αφού οι πολίτες θα αναγκάζονται να διανύουν χιλιόμετρα από τον τόπο τους για να εξυπηρετηθούν και θα ταλαιπωρούνται και θα ξοδεύουν ένα σωρό λεφτά. Με τη μείωση δε στο προσωπικό, ακόμα και προσλαμβάνοντας μερικούς συμβασιούχους, η παράδοση επιστολών, δεμάτων και πάσης φύσεως προϊόντων θα γίνεται σε 20-30-40 ημέρες και όχι υποχρεωτική και καθημερινή όπως γνωρίζαμε. Αυτό λέγεται ανάπτυξη! Εκσυγχρονισμός!

Αλλά και οι τράπεζες κι αυτές  κλείνουν υποκαταστήματα στα μεγάλα κεφαλοχώρια, για να μειώσουν το μισθολογικό κόστος, για να ενισχύσουν τα κέρδη τους στις σημερινές συνθήκες και οι συναλλαγές των πολιτών γίνονται με τα ίδια προβλήματα, που προαναφέραμε. Σε λίγο στην πόλη της Μυτιλήνης  θα κατεβαίνουν οι συνταξιούχοι για να πάρουν τις συντάξεις τους, σχηματίζοντας τεράστιες ουρές έξω από τις τράπεζες, που θα φθάσουν μέχρι την Επάνω Σκάλα προς χάριν και του κορωνοϊού.

Αν και το αίσχος αυτό το έχουμε καταγγείλει πολλές φορές, συνεχίζεται η ίδια άθλια κατάσταση. Δε συγκινεί στο ελάχιστο τις διοικήσεις των τραπεζών το γεγονός ότι άνθρωποι ανάπηροι, ευπαθείς ομάδες, γυναίκες με μικρά παιδιά, έγκυοι κλ.π, υφίστανται αβάσταχτη ταλαιπωρία τους και δυσκολεύεται η ζωή τους και ειδικά σε συνθήκες πανδημίας συγκεντρώνεται ο κόσμος και κυρίως οι συνταξιούχοι, παστωμένοι ο ένας πάνω στον άλλον και εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό.

Αλήθεια  σ΄αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας τι κάνουν οι υπεύθυνοι για να προστατευθούν οι άνθρωποι αυτοί; Απαγορεύουμε το ψάρεμα, που γίνεται μεμονωμένα και το κυνήγι πάνω στα βουνά και δεν μας ενοχλεί το γεγονός αυτό;

Γιατί κύριοι υπεύθυνοι για την τήρηση των μέτρων δεν παίρνετε τα μέτρα που πρέπει, γιατί κάνετε τα στραβά μάτια στις τράπεζες και κάνουν ότι θέλουν; Τι γίνεται με τα σούπερ-μάρκετ, τήρουνται τα μέτρα προστασίας εκεί για τους εργαζόμενους, και τους πελάτες;  Γιατί μέχρι τώρα είναι ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ και μας ενοχλούν τα μαγαζάκια της αγοράς, εκεί δείχνουμε την αυστηρότητα μας, που στο κάτω- κάτω στα μαγαζιά αυτά όλη τη μέρα να είναι ανοιχτά, ούτε 5-6 άτομα δεν θα μπουν λόγω της οικονομικής κρίσης; Μήπως είναι ευκαιρία να κλείσουν τα μικρά μαγαζιά, προς χάριν των μεγάλων; Τι γίνεται με τους πρόσφυγες και μετανάστες που κυκλοφορούν ελεύθεροι; Ποιος τους προστατεύει αυτούς τους ανθρώπους; Το ίδιο δε γίνεται και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες; Δράμα, δραμάτων.  Η εξυπηρέτηση των πολιτών με όλη αυτή την κατάσταση έχει γίνει απελπιστική και αυτό γιατί δεν υπάρχει οργάνωση. Είμαστε ένα μπάχαλο.

Σταματήστε επιτέλους κύριοι της κυβέρνησης να φιγουράρετε με φωτογραφίες και προβολή σε εφημερίδες, διάφορα έντυπα και κάθε επικοινωνιακό μέσο. Μόνο αυτό σας νοιάζει; Ασχοληθείτε υπεύθυνα με τα απλά, αλλά σοβαρά προβλήματα. Αφήστε τα θυμιατά ο ένας στον άλλο.

Με όλα αυτά και με τόσα άλλα προχωράμε ακάθεκτα προς την ανάπτυξη!

                                                               ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ