Έρχονται ριζικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου....



Σχόλιο από τον "Πλάτανο" του Lesvospen.gr

Σύντροφοι και συντρόφισσες καλημέρα!

Πόλεμοι υπήρχαν στο παρελθόν , υπάρχουν σήμερα και δυστυχώς θα συνεχίσουν να υπάρχουν.. Η ιστορία έχει δείξει περίτρανα όμως ότι οι «εμφύλιοι» πόλεμοι είναι οι πιο διχαστικοί και πολλές φορές οι πιο αιμοβόροι..

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, που δέχεται την κριτική μας, δεν έχει πρόβλημα μόνο ο ίδιος ως Νομαρχιακή.. Όλα ξεκινούν από το κέντρο!

Το βασικότερο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι μάζεψε όποιον «πέρναγε από έξω» με αποτέλεσμα να κυβερνήσει , αλλά όταν έχασε την εξουσία ήταν λογικό ότι όλο αυτό θα έσκαγε.

Τόσα χρόνια αναρωτιόμασταν τι κοινό έχουν οι Μπολζεβίκοι, με τους Ανελίτες, με τους ριζοσπάστες αριστερούς, τους συνασπιτές, τους πασόκους του «Ανδρέα»,τους αγανακτισμένους, τη Ζωή και τη ΛΑΕ.

Η απάντηση είναι μία και απλή: ΕΞΟΥΣΙΑ!

Θα έχουμε σύντομα ριζικές αλλαγές και αποχωρήσεις, με πρόσχημα την ιδεολογική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ουσία είναι ότι θα τσακώνονται για τα στασίδια! Όσο μαίνεται ο πόλεμος του Συνεδρίου , τόσο θα έχουμε εμφύλιες καταστάσεις εντός του κόμματος του Αλέξη..


Στα δικά μας..


Αξίζει να αναφέρουμε τα εξής:

Ο Μπουρνούς ξέρει το παιχνίδι «από μέσα» γιατί έχει θητεύσει χρόνια στην Αθήνα, και γνωρίζει καλά πως πρέπει να παίξει με τις αναλογίες, όμως δεν έχει τον κόσμο , όπως θα ήθελε ο ίδιος, γιατί μπορεί να έχει πορεία στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η απόσταση των Αθηνών είναι μεγάλη όπως φαίνεται..

Ο Πάλλης, όσο και αν δε φαίνεται στο προσκήνιο, δουλεύει στο παρασκήνιο.. Όνομα με ιστορία για την αριστερά στη Λέσβο, δεν μπορεί να χωνέψει το ότι έχασε την έδρα και σίγουρα δεν τρέφει και την καλύτερη εικόνα για τον Αλέξη, αφ ενός γιατί ξέρει ότι στήριξε τον Μπουρνού, αφ εταίρου γιατί φρόντισε να αναδείξει τον Πάλλη την προηγούμενη τετραετία μόνο ως εισηγητή για τη φαρμακευτική κάνναβη (θυμόμαστε όλοι το video)!

Από τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς που κατέβηκαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 , ο μόνος που στέκεται είναι ο Ζαφείρης στη Δυτική Λέσβο, ο οποίος γνωρίζει όμως ότι η δυναμική του είναι ελάχιστη .

Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Καραβασίλης προσπαθεί να σώσει αυτά που δε σώζονται και μπορεί να έχει ένα νεανικό και ενωτικό προφίλ, αλλά οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν πολύ καλά , ότι θα πρέπει να πάρει θέση κάποια στιγμή, με αποτέλεσμα να διαχωριστεί από αρκετούς συντρόφους..

Υπάρχουν αρκετοί που θα ασχοληθούμε αργότερα, αλλά κρατάμε ένα όνομα: Κώστας Αστυρακάκης. Είναι ο μόνος που μπορεί να διασωθεί από τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση ,γιατί έχει εμπειρία, «δεν είδε φως και μπήκε» και σίγουρα αν πιστεύουν ότι τον μάζεψαν ως ένα «ορφανό του Γαληνού» θα χάσουν σε όλα τα επίπεδα. Χάρη τους έκανε που πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ. Η εμπειρία του και η προσωπικότητά του μπορούν να σώσουν το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση, τουλάχιστον στο Δήμο Μυτιλήνης, γιατί όποτε θέλει τους αφήνει, δεν τους έχει ανάγκη και δεν έχει τα βαρίδια των συντρόφων του..

Εάν τον αφήσουν βέβαια να δουλέψει κάπως θα «ισιάξει το καράβι»..


Αυτά τα ολίγα σύντροφοι!


Απολαύστε τη σημερινή ημέρα με ενισχυμένο lockdown δυστυχώς..


«Ο Πλάτανος»