“Εμφύλιος” στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου!- Ένας ένας εγκαταλείπουν το καράβι..

 

Βγαίνουν τα γιαταγάνια και τα κουμπούρια  σιγά σιγά στο νησί της Λέσβου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σας είχαμε πει σε προηγούμενο άρθρο, η εσωτερική κόντρα των Αθηνών θα μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα.

 

“Εμφύλιος” στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Στο ίδιο επίπεδο ήταν και η Νέα Δημοκρατία το 2015, όμως διεξήγαγε εκλογές από τη βάση και απέδειξε ότι έχει ένα τεράστιο εκλογικό σώμα , που γράφτηκε και μέλος της ,αποτελώντας τον κομβικό πυλώνα για τις εκλογές , όποτε και αν πραγματοποιόντουσαν.

Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε διαφορετικό σκηνικό, διότι βρέθηκαν 16 συνιστώσες, το παλαιό ΠΑΣΟΚ, φίλοι του Αλέξη, (από τα κότερα και το Σούνιο) και ο Καμμένος αναλαμβάνοντας την Κυβέρνηση του τόπου.

Τώρα όλοι αυτοί ψάχνουν στασίδι στις  ελάχιστες θέσεις που μπορεί να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι παλαιοί του Συνασπισμού τσακώνονται με τους «παλαιοπασόκους» ,με τους 53 ,με τους Καμμένους που κατέβηκαν με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και με τη νέα γενιά στελεχών του Αλέξη, ο οποίος τους ανέδειξε κατά τη διάρκειας της διακυβέρνησής του.

Στο εσωτερικό πλέον μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν οι τάσεις : των 53, η λεγόμενη «ΟΜΠΡΕΛΑ», η κίνηση μελών, που είναι οι Προεδρικοί, η «Γέφυρα» , που είναι η τάση των εκσυγχρονιστών δηλαδή των στελεχών που προέρχονται από τον χώρο του «Σημιτικού» ΠΑΣΟΚ και η  ΡΕΝΕ (νέα τάση των Προεδρικών).

Στη Λέσβο αναμένουμε να δούμε ποιος θα πάρει θέση με ποιον!

Μπουρνούς, Ζαφείρης, Αστυρακάκης, Χιωτέλη, Πάλλης, Γεωργούλας, Σπιλάνης, Λαμπρόπουλος, Καραβασίλης αναμένεται να στηρίξουν τις διάφορες εσωκομματικές στάσεις.

Εμείς απλά καθόμαστε αναπαυτικά στον καναπέ μας και αναμένουμε να δούμε τις κινήσεις τους!

Στην υγεία σας!

ΥΓ: Δεν θα είναι και το Game of Thrones,  αλλά λόγω καραντίνας θα ασχοληθούμε λίγο παραπάνω

«Ο Πλάτανος»

 

Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου!

 

Δεν ήξερες εάν θα έπρεπε να γελάσεις ή να κλάψεις.

Πέντε έξι Συριζαίοι μαζεμένοι μπροστά στα κλειστά γραφεία της Πλατείας Κωνσταντινουπόλεως στη Μυτιλήνη μέσα στο κρύο περίμεναν να τους ανοίξουν!

Μετά από λίγο εμφανίστηκε ένας τέως βαρβάτος«Πασόκος» και νυν Συριζαίος με τα κλειδιά, ν΄ ανοίγει τα γραφεία για να εισέλθουν οι «ορίτζιναλ» Συριζαίοι. Τώρα με μια τέτοια εικόνα να κλάψεις ή να γελάσεις , που τους άνοιξε το γραφείο ο πρώην στυλοβάτης του … διεφθαρμένου «πράσινου κατεστημένου» ο οποίος σήμερα από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ το κριτικάρει.

Η εισβολή των (τέως) Πασόκων στον Σύριζα έχει δημιουργήσει τεράστιες αναστατώσεις ,τέτοιες που ήδη δημοσιοποιούνται στον τοπικό τύπο. Είναι χαρακτηριστική η χθεσινή δημοσίευση στα ΝΕΑ της Λέσβου με το ερώτημα ποιος Συριζαίος «τα βρόντηξε».

Πληροφορίες φέρνουν την επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης για τον Δήμο Μυτιλήνης, που στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ να είναι το πρόσωπο το οποίο «τα βρόντηξε».

Οι τριβές βέβαια είχαν ξεκινήσει από την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, όπου έτρεχαν όλοι να σωθούν όταν το καράβι «βούλιαζε» .Τότε η φιλοδοξία ήταν να συγκροτηθεί μια «προοδευτική» συνεργασία μεταξύ αριστερών διαφόρων αποχρώσεων, φίλων του Γαληνού προκειμένου ν΄ αντιμετωπίσουν τον Στρατή Κύτελη.

Φθάσαμε στις εκλογές όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να φέρει τα ποσοστά που επιθυμούσε στα 2 ψηφοδέλτια που κατήρτισε (το δεύτερο ήταν ροζ με απόχρωση λευκού)

Η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα να κυριαρχήσει στο Κέντρο με Πασόκους εξελίσσεται σε παρωδία με τον αντίκτυπο σε τοπικό επίπεδο να είναι πιο έντονος και σύντομα πιο ανταγωνιστικός. Πόσο μάλλον όταν και άλλα πρόσωπα που στο παρελθόν πλαισίωναν το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ να εμφανίζονται σήμερα υπέρτεροι των Συριζαίων καταδικάζοντας το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ.

Οι αποχωρήσεις, οι δυσαρέσκειες και οι περιθωριοποιήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου ολοένα θα αυξάνονται, έστω και εάν δεν θα δημοσιοποιούνται.

Το πείραμα του Αλέξη στο νησί μας δείχνει να καταλήγει σε απότυχία. Και απλώς αναμένουμε τα επόμενα επεισόδια……

Εμείς θα είμαστε εδώ να σας τα θυμίζουμε!

«Ο Ερμής»

 

Να περάσει ο επόμενος παρακαλώ!

 

Ποιο είναι το επόμενο στέλεχος που αναμένεται να “τα βροντήξει” από το ΣΥΡΙΖΑ, εκτός εάν τον παρακαλέσουν ή βρούνε τρόπο να τον αξιοποιήσουν;

Πάντως έχει άρωμα … «αγροτιάς» αυτή η πληροφορία..

Υγ: Στην όμορφη Συκαμνιά τρώμε απολαυστικό αστακό για όσους γνωρίζουν..

«Ο ΕΡΜΗΣ»

 

Πηγή σχολίων www.lesvospen.gr