Δεν αποζημιώνονται οι κλοπές – Υπό προϋποθέσεις αποζημίωση στις ζωοκλοπές από τους μετανάστες


Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»

 

ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ!!!!

Την αποδοχή του ποσού των 2.670.637 ευρώ εγκρίναμε στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στις 19/01/2021.Το ποσό αυτό δίδεται (όπως γινόταν και επί προηγούμενης κυβέρνησης) από το ΤΟ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,  για αποζημιώσεις που αφορούν προκληθείσες ζημίες για το έτος 2020 και παρελθόντων ετών, στους Δήμους εντός των διοικητικών ορίων των οποίων λειτουργούν μονάδες προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών.

Μια δυσάρεστη έκπληξη επιφυλάσσει όμως το ΦΕΚ 5722/24-12-2020 τεύχος Β’ που υπογράφεται από τον Υπουργό Παναγιώτη Μηταράκη!»

« Σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται και εξαιρούνται ρητώς (εκτός όσων ίσχυαν ως τώρα) οι αποζημιώσεις από πάσης φύσεως κλοπές σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους.»

Από ότι φαίνεται για να αποζημιωθούν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών πρέπει να υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις!

Επιπλέον οι ζωοκλοπές αποζημιώνονται μόνο υπό προϋποθέσεις και εφόσον έχει προηγηθεί καταγγελία κατά την κείμενη νομοθεσία.

Όλοι όσοι κατοικούμε σε αυτό τον τόπο και κυρίως οι κάτοικοι αυτών των περιοχών ξέρουμε πως οι περισσότερες αποζημιώσεις αφορούν κλοπές!

Τι θα αποζημιώσει λοιπόν ο κ. Μηταράκης;  Και είναι δυνατόν να ζητάνε από τους κατοίκους να μπουν στην ταλαιπωρία και στο έξοδο της δικαστικής οδού; Και κλεμμένοι και δαρμένοι λοιπόν;

Τι εννοούν επιπλέον «οι ζωοκλοπές αποζημιώνονται υπό προϋποθέσεις»; Ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις;

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την εξέλιξη και  ζητούμε από τη Δημοτική αρχή να απαιτήσει από τον κ. Μηταράκη την άμεση ακύρωση  αυτής της  απόφασης!

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ