Δεν ανοίγουν: Κλειστά έως 08/02 το Γυμνάσιο Άγρας, το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης και το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης


Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν τα Γυμνάσια από την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή, ωστόσο σοβαρό πρόβλημα φαίνεται πως υπάρχει με αυτά που βρίσκονται σε κάποιες κόκκινες περιοχές, δηλαδή αυτές που τα κρούσματα του κορονοϊού είναι αυξημένα. 

Όπως προκύπτει κάποια θα παραμείνουν κλειστά κι αυτό γιατί συστεγάζονται με Λύκεια, στα οποία διδάσκουν οι ίδιοι καθηγητές!

Έτσι, το Σάββατο ορισμένοι μαθητές Γυμνασίων ενημερώθηκαν πως θα εξακολουθήσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα από το σπίτι, αφού οι καθηγητές τους θα διδάσκουν με τηλεκπαίδευση και δεν θα μπορούν να βρίσκονται στα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι τα Λύκεια θα παραμείνουν κλειστά στην Λέσβο και στις κόκκινες περιοχές.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Τιμολέων Θεοφανέλλη δεν ανοίγουν την Δευτέρα το Γυμνάσιο Άγρας, το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης και το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης ως Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις.

Τα υπόλοιπα Γυμνάσια ανοίγουν κανονικά την Δευτέρα 1 Φλεβάρη

Κλειστά επίσης λόγω κρουσμάτων κορονοιου θα παραμείνουν το 2ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης έως 04/02 και το Δημοτικό Σχολείο Συκαμιας έως 03/02 αλλά και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης όπου μόλις χτες βρέθηκε θετικό δείγμα κορονοιου σε εκπαιδευτικό όπως αποκλειστικά έγραψε το LesvosPost.