Αθλητικό κέντρο και Πάρκο αναψυχής από τον Δήμο Μυτιλήνης στην "Αγία Κυριακή" (PIC)


Ολοκληρώνεται η πρόταση και ο σχεδιασμός της μελέτης και αναμένεται να υποβληθεί για ένταξη στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης της πόλης μας.

Ένα από τα μεγάλα έργα που περιλαμβάνει η Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση της Μυτιλήνης θα είναι η δημιουργία ενός τεράστιου Αθλητικού κέντρου και πάρκου αναψυχής στην πίστα Motocross στην Αγία Κυριακή (Πάνω από τον Συνοικισμό)

Στη θέση Αγία Κυριακή και στα όρια  της Πόλης εκεί, όπου βρισκόταν η παλιά χωματερή, σε γήπεδο 45  στρεμμάτων θα δημιουργηθεί Πάρκο Αναψυχής, όπου  θα περιλαμβάνει  2 γήπεδα Μπάσκετ-Βόλεϊ, ένα γήπεδο 5Χ5 , χώρος  με όργανα υπαίθριας γυμναστικής , παιδική χαρά και χώρος ποδηλάτου για παιδιά ηλικίας έως 6 ετών, πίστα ΒΜΧ και Skate .

Επίσης θα   δημιουργηθούν δυο διαδρομές μια 400μ και μία μεγαλύτερης δυσκολίας 1100 μ. για περίπατο, τζόκινγκ και ποδήλατο .

Εντός του χώρου αυτού θα κατασκευαστούν 3 κτίρια: ένα κτίριο Αποδυτηρίων ένα κτίριο γραφείου Διοίκησης και Ιατρείου και ένα κτίριο εκδηλώσεων.


Το σχέδιο του Αθλητικού κέντρου και του Πάρκου αναψυχής

Ακόμα θα κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων μοτοσυκλετών και λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Σε όλο το γήπεδο θα γίνουν φυτεύσεις με διάφορα φυτά δημιουργώντας θεματικούς κήπους  ανάλογα τον προσανατολισμό  τους .Επίσης,  θα γίνει φύτευση μεγάλων δένδρων,  προκειμένου ο χώρος να προστατευτεί από τον άνεμο και τον ήλιο με φυσικό τρόπο .   

Πληροφορίες του LesvosPost ότι η μελέτη είναι έτοιμη και θα υποβληθεί άμεσα προς ένταξη στο Πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη