Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση και η Frontex πανηγυρίζουν για πρόοδο στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, μήπως πρέπει να ανησυχούμε;


Ανακοίνωση της παράταξης του δήμου Μυτιλήνης "Με πυξίδα τον πολίτη"


Φυσικά, μπορούμε να καταλάβουμε την ευφορία της ΕΕ και της κυβέρνησης γι΄αυτή την εξέλιξη. Η μεν ΕΕ πετυχαίνει το στόχο της (με την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής κυβέρνησης), να μετατρέψει τα νησιά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ταλαίπωρων ανθρώπων και να αποποιηθεί οποιαδήποτε ευθύνη της αναλογεί για τη διαχείριση του προσφυγικού,η δε κυβέρνησηεπίσης πετυχαίνει το στόχο της, να ικανοποιήσει την κομματική της πελατεία στην υπόλοιπη Ελλάδα και να θάψει το μέλλον του νησιού μας εκτιμώντας πως αυτό είναι που τη συμφέρει κομματικά!

Αυτό όμως που πρέπει να απαντηθεί είναι αυτό που δηλώνει ο κ. Μηταράκης«Συμπορευόμαστε με την τοπική κοινωνία της Λέσβου για τη δημιουργία της νέας κλειστής ελεγχόμενης δομής στη Λέσβο»

Κ. Μηταράκη, έτσι σας είπε ο κ. Κύτελης; Πως η τοπική κοινωνία της Λέσβου πήρε τέτοια απόφαση;Να σας φρεσκάρουμε λοιπόν τη μνήμη, και τη δική σας και του κ.Δημάρχου μας.

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 17-2-2020. Αρ. απόφασης 46/2020.

Σεβόμαστε την από 17/1/2020 Απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για:

1) • Άμεση και μαζική αποσυμφόρηση του νησιού μας

• Ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας για την αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων μας

• Έλεγχος της λειτουργίας των Μ.Κ.Ο

• Επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου

• Όχι νέα δομή στο νησί μας-Κλείσιμο των υπαρχουσών δομών στο δήμο Μυτιλήνης

• Αναλογική κατανομή των προσφύγων-μεταναστών ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη

• Ενίσχυση των Δήμων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το μεταναστευτικό

• Λήψη ενεργειών κινητοποίησης για την ευόδωση των ανωτέρω αιτημάτων

2) Καταγγέλλουμε, την μετάθεση ευθυνών από την Κυβέρνηση στις Τοπικές Κοινωνίες, ως απαράδεκτη πρακτική

3) Ο Δήμος Μυτιλήνης δεν αντέχει άλλο. Δεν παραχωρούμε σπιθαμή εδάφους για να δημιουργηθούν άλλες δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα χωρικά μας όρια.

4) Λήψη των αναγκαίων μέτρων για κλείσιμο όλων των Δομών του Δήμου Μυτιλήνης, αρχής γενομένης αυτή της Μόριας, που αποτελεί υγειονομική βόμβα και κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Να υποβληθεί αίτημα στην Κυβέρνηση να κλείσουν όλες οι Δομές του Δήμου Μυτιλήνης και εάν δεν το πράξει, ο Δήμος να προσφύγει σε όλα τα νόμιμα ένδικα μέσα, ακόμα και στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)

5) Διεκδικούμε τις οικονομικές αξιώσεις του Δήμου Μυτιλήνης για όλα τα προηγούμενα χρόνια λόγω του προσφυγικού-μεταναστευτικού, ήτοι για τις δαπάνες του Δήμου οι οποίες καλύφθηκαν από τα ανταποδοτικά τέλη, που είναι χρήματα των δημοτών μας.

 6) Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης να ΜΗΝ συμμετάσχει στη συνάντηση που προγραμματίζεται στο αμέσως προσεχές διάστημα με τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου και το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, προκειμένου να υποδειχθεί τοποθεσία για χωροθέτηση νέας Δομής.

Αυτές είναι οι αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας κ. Μηταράκη. Ακριβώς δηλαδή αντίθετες από αυτό που εσείς κάνετε τώρα!

Και τώρα η σειρά σας κ. ΔΉΜΑΡΧΕ!

Αυτή, όπως καλά ξέρετε είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι την ώρα αυτή.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 58 που περιγράφει τις αρμοδιότητες του Δημάρχου: «Ο Δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα ….διασφαλίζει την ενότητα της κοινωνίας…… εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου….Η μη εκτέλεση αυτών των αποφάσεων αποτελεί σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος!»

Τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κύτελη! Ούτε του κ. Αθανασίου, ούτε της κυβέρνησης ούτε της ΕΕ! ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει αλλάξει!

Με ποιο δικαίωμα λοιπόν ενεργείτε ενάντια σ’ αυτές τις αποφάσεις!

Με ποιο δικαίωμα εργάζεστε πυρετωδώς χέρι χέρι με τον κ. Μηταράκη για να γίνει μια νέα δομήστο νησί, όπου θα εγκλωβίζονται χιλιάδες πρόσφυγες;

Τολμήστε να το ζητήσετε αυτό από το Δημοτικό Συμβούλιο! Να δούμε ποιοι θα σηκώσουν το χέρι και θα προσυπογράψουν τη καταδίκη του νησιού!

Εμάς θα μας βρείτε απέναντί σας! Το νησί έχει αξιοπρεπέστατη δομή. Το Δημοτικό καρά-τεπέ. Δεν χρειάζεται καινούρια, ούτε μεγαλύτερη!

Ώρα λοιπόν να σταματήσετε τα παιχνίδια και να συμμορφωθείτε με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ως οφείλετε.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ