Εν μέσω πανδημίας μετακινούν Αναισθησιολόγο από το ΤΕΠ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης στο Νοσοκομείο ΚατερίνηςΑνακοίνωση:

Όχι στην μετακίνηση της ιατρού του ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση εφαρμόζει την αντι-νησιωτική πολιτική της στην Λέσβο.

Μετακινεί την συνάδελφο Αναισθησιολόγο από το ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, στο Νοσοκομείο Κατερίνης.  

Για άλλη μια φορά εν μέσω εορτών «ξεσπιτώνει» μία ιατρό του ΕΣΥ εκτός νησιού και αποδυναμώνει την υποδοχή επειγόντων στο Βοστάνειο.  Θεωρούν άραγε οι «πεφωτισμένοι» διοικούντες μας, ότι εδώ οι γιατροί περισσεύουν; ότι αφού λύσανε εδώ το «μεταναστευτικό», θέλουν να διαπρέψουν και αλλού; μήπως τους ξέφυγε ότι το νησί βρίσκεται στις πρώτες «κόκκινες» περιοχές από άποψη κρουσμάτων covid;

Ένας χρόνος πέρασε από την έναρξη της πανδημίας.  Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία ότι δεν είχαν χρόνο και ευκαιρίες να ανασυγκροτήσουν το δημόσιο σύστημα υγείας και ειδικά την πρωτοβάθμια περίθαλψη όπως ευαγγελίζονταν προεκλογικά.  Καμιά δικαιολογία επίσης δεν έχουν για το ότι δεν πρόβλεψαν το «τσουνάμι» που θα ερχόταν με τους εκατοντάδες νοσηλευόμενους, διασωληνωμένους και νεκρούς καθώς είχε ξεκινήσει ήδη σε άλλες χώρες.

«Φτιάξανε» νέα κρεβάτια ΜΕΘ χωρίς να διορίσουν νέο μόνιμο προσωπικό.

 Δεν εκπαιδεύσαν το ήδη υπάρχον, εξαντλημένο και απογοητευμένο προσωπικό στα νέα δεδομένα της πανδημίας.  Δεν έκαναν τίποτα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) η οποία θα βοηθούσε τόσο στην πρόληψη αποφυγής νέων κρουσμάτων, όσο και στην «αναχαίτηση» περιστατικών προς την Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια περίθαλψη στα Νοσοκομεία.  Τώρα θέλουν να αναλάβει η ΠΦΥ και τους εμβολιασμούς, αλλά είναι πια αργά.

Συνεχίζουν να εμμένουν όπως όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις εναντίον του δημοσίου συστήματος υγείας και υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων στην Υγεία.  Συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν με χειροκροτήματα, «κοινωνικές και συναισθηματικές» επιβραβεύσεις, τάζουν δώρα σε μερίδα εργαζομένων για να αλλοιώσουν συνειδήσεις και να σπείρουν την διχόνοια και την διάσπαση του κοινού αγώνα.  Ακόμα και τώρα που το ΕΣΥ είναι πρωταγωνιστής στην αντιμετώπιση της πανδημίας εμμένουν να μην εφαρμόζουν την απόφαση του ΣτΕ για επαναφορά των αποδοχών των ιατρών.  Από την άλλη αποφασίζουν να κλείσουν τα τακτικά χειρουργεία στο ΕΣΥ υπέρ, φυσικά, του ιδιωτικού τομέα και συζητούν με τον ΠΙΣ που ζητά, ξιπασμένα, υπερβολικά οικονομικά κίνητρα για να «βοηθήσουν» στην πανδημία και οι ιδιώτες ιατροί.  

Μετακινούν γιατρούς του ΕΣΥ από όλη την Ελλάδα αντί να επιτάξουν τοπικά ιδιωτικά συγκροτήματα.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των υγειονομικών της Βορείου Ελλάδας οι οποίοι εκτός από την πανδημία πρέπει να αντιμετωπίσουν και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και ζητάμε ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή το αυτονόητο: «νέους μόνιμους διορισμούς υγειονομικών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΙΑΤΡΩΝ  ΛΕΣΒΟΥ