Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής: «πικρία, θλίψη και ανησυχία για το κλείσιμο του λιανεμπορίου»

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην Καλλονή


ΠΙΚΡΙΑ-ΘΛΙΨΗ-ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ

Εκφράζοντας την έντονη αγανάκτηση όλων των μελών του εμπορικού κόσμου Καλλονής , αντιδρούμε στην απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών, η οποία ουσιαστικά σηματοδοτεί την παράταση της μη λειτουργίας των καταστημάτων μας, μέχρι τουλάχιστον τις 7 Ιανουαρίου 2021 (καθ΄ όλη την περίοδο των εορτών).

Η συγκεκριμένη απόφαση - «λαιμητόμος» για την ύπαρξη των επιχειρήσεών μας και το μέλλον των οικογενειών μας , δημιουργεί σε όλους μας δικαιολογημένη πικρία, θλίψη και ανησυχία.

Πικρία, γιατί ο κλάδος του λιανεμπορίου απέδειξε έμπρακτα όλο το διάστημα από το πρώτο lockdown μέχρι και σήμερα, ότι, σεβόμενος το μέγιστο κοινωνικό αγαθό της υγείας, αποδέχτηκε, στήριξε και τήρησε ευλαβικά και μία προς μία τις κυβερνητικές αποφάσεις και τα μέτρα για τον ανωτέρω σκοπό, παρά την τεράστια οικονομική επιβάρυνση που τα μέτρα αυτά δημιούργησαν στις επιχειρήσεις μας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και σήμερα με την εξαγγελία των νέων μέτρων, διαπιστώσαμε, δυστυχώς, ότι η συμπεριφορά απέναντι στο λιανικό εμπόριο αποδεικνύεται άδικη, αφού στην πράξη λειτούργησε ο χώρος της επιχειρηματικότητας με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτό γεννά δικαιολογημένη θλίψη αφού το λιανεμπόριο και μόνον καταδικάζεται στη μη λειτουργία του.

Όλα τα παραπάνω μας δημιουργούν εύλογη ανησυχία για το μέλλον των επιχειρήσεών μας, των οικογενειών μας, καθώς και του προσωπικού που απασχολείται στις επιχειρήσεις μας.

Ζητούμε από το σύνολο των θεσμικών φορέων που συμμετέχουμε ως Εμπορικός Σύλλογος , να συντονίσουμε τις παρεμβάσεις μας προς την Κυβέρνηση, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης , τουλάχιστον όπως αυτή παρουσιάστηκε από τους συναρμόδιους Υπουργούς.

Η απόφαση αυτή αγνοεί επιδεικτικά την πραγματικότητα. Ότι δηλαδή, ένα τεράστιο ποσοστό μικρομεσαίων της περιοχής μας στερείται υποδομών και δυνατότητας να υπηρετήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις , ώστε να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις με το Click away.

Κατά συνέπεια, κινδυνεύει να χαθεί η περίοδος των εορτών των Χριστουγέννων , κατά την οποία τα καταστήματά θα προσπαθούσαν τουλάχιστον να καλύψουν τις υποχρεώσεις όλου του χρόνου. Σεβόμενοι το αγαθό της κοινωνικής υγείας ζητούμε την αντικατάσταση της σημερινής απόφασης του Click away, με την άμεση λειτουργία των καταστημάτων.

Πρέπει να προστατευτούν όλες οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, εξασφαλίζοντας ένα ασφαλές άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και οικοδομώντας την επόμενη μέρα με υγιή ανταγωνισμό και προ πάντων με ομαλή λειτουργία και ίσους κανόνες για όλους.

Να ανοίξουν, δηλαδή, τα καταστήματά μας τηρώντας ΑΚΟΜΗ πιο αυστηρούς κανόνες και ‘όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως και τηρούσαμε όσο είχαμε ανοιχτα τα καταστήματα μας.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η παρούσα απόφαση είναι το τελειωτικό χτύπημα στον κλάδο του λιανεμπορίου, σε έναν κλάδο που έχει στηρίξει και στηρίζει την ελληνική οικονομία.

Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονή