Άμεση και αποτελεσματική η επέμβαση της περιφέρειας στα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στην ΛέσβοΣε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας ολόκληρος ο Μηχανισμός της Υπηρεσίας πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, επί 24ώρου βάσεως, πραγματοποιώντας παρεμβάσεις σε πολλά σημεία της Νήσου Λέσβου, που δημιούργησαν προβλήματα οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι.

Οι παρεμβάσεις ήταν άμεσες με Μηχανήματα και Προσωπικό ,υπό τον Συντονισμό: του Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Παναγιώτη Κουφέλου, του Εκτελεστικού Γραμματέα Απόστολου Αλατζά , του Περιφερειακού Συντονιστή Ελευθέριου Παπαϊωάννου και ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δημήτριος Μαλλιαρός. Πραγματοποιήθηκαν δράσεις , για την αποκατάσταση των ζημιών , την βατότητα των δρόμων και τον καθαρισμό των χειμάρρων και των ρεμάτων λόγω «φερτών» , όπου απαιτήθηκε. Αναλυτικότερα παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν:

1)Στην περιοχή ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ:

-Άρση καταπτώσεων στον οδικό άξονα Πλωμαρίου-Μελίντας-Παλαιοχωρίου. -Καθαρισμός χειμάρρου οικισμού Πλαγιάς-Τρύγονα. -Άρση καταπτώσεων στο αγροτικό οδικό δίκτυο Σελάδι –Κουρνέλλας.

 2)Στην περιοχή ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ:

-Καθαρισμός Χειμάρρων Μυχού-Λάμπου Μύλοι-Καρίνη-Ένθρονο. -Άρση καταπτώσεων και καθαρισμός χειμάρρου Συκούντα.

 -Άρση καταπτώσεων και Καθαρισμός στον οδικό άξονα Μυτιλήνης- Καλλονής

ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ:

-Άρση καταπτώσεων σε Τμήματα Επαρχιακού οδικού άξονα Πελόπης-Στύψης -Κάπης . -Άρση καταπτώσεων στον οδικό άξονα Ανεμότιας-Σκαλοχωρίου-Μονή Υψηλού. -Καθαρισμοί και Άρση καταπτώσεων στον οδικό άξονα Λεπετύμνου-Αργένου. -Καθαρισμοί και Άρση καταπτώσεων στον οδικό άξονα Λεπετύμνου-Αργένου. -Καθαρισμοί και Άρση καταπτώσεων στον οδικό άξονα Σκάλα Συκαμινιά-Εφταλού. -Καθαρισμοί και Άρση καταπτώσεων στον οδικό άξονα Λίμνης-Αμπελικό.