Οι 4 πικρές αλήθειες από τον δήμο Δυτικής Λέσβου προς τον Νίκο ΧήραΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εναρμονισμένος με το κλίμα των ημερών, ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Νικόλαος Χήρας ξαναχτυπά με μία ανακοίνωση μνημείο μιζέριας και κακοήθειας.

Τέσσερις ημέρες μετά την μοναδική δράση που οργανώθηκε στον Μόλυβο από την Αντιδημαρχία Τουρισμού και έτυχε της αναγνώρισης και προβολής σε όλη την Ελλάδα, επέλεξε όχι μόνο να υποβαθμίσει την αξία της, αλλά να συμβάλλει στο να αμαυρωθεί το αισιόδοξο και όμορφο μήνυμα που εξέπεμψε το νησί μας σε μία περίοδο βαθιάς θλίψης και προβληματισμού.

Ο κύριος Χήρας με την πιο άστοχη –μέχρι την επόμενη- ανακοίνωσή του, ομολογουμένως έδειξε το πρόσωπο της Λέσβου που θέλουμε όλοι να σβήσουμε, αποδεικνύοντας πως είναι ο ορισμός του εκφραστή του αέναου αβδηριτισμού. Πολέμιος του οτιδήποτε κι από όπου κι αν προέρχεται, ακόμα κι αν είναι καλό.

Θα τον αφήναμε εντελώς στην κρίση των δημοτών, αλλά του χαρίζουμε τέσσερις πικρές αλήθειες για να τις στοχαστεί μέχρι να τον βρει το καλό πνεύμα των Χριστουγέννων, όπως βρίσκει κάθε χρόνο τον Εμπενίζερ Σκρουτζ:

• Η δράση του Μολύβου, εμπνεύστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Αφροδίτη Βατή με τη θερμή συνδρομή εθελοντών. Το ποιος πλήρωσε και τι σε μία εθελοντική δράση δεν είθισται να λέγεται. Αλλά η δράση δεν έγινε… αυτόματα με τον Δήμο απλά να παρατηρεί.

• Η τροποποίηση του προϋπολογισμού που (ξανά)καταγγέλλει ήταν το πενιχρό ομολογουμένως ποσό των 20.000 ευρώ για τον στολισμό των δημοτικών μας ενοτήτων. Το είχε καταγγείλει πριν λίγες μέρες πάλι, όταν μεταφέραμε το ποσό από τον κωδικό από το έργο του πάρκινγκ της Συκαμιάς που θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021 (έχει επανεγγραφεί ήδη το ποσό στον προϋπολογισμό του 2021) και εκείνος (ήθελε να) καταλάβει ότι ακυρώνουμε το έργο για να βάλουμε στολίδια.

• Αφού οι δημοτικοί του σύμβουλοι υπερψηφίζουν τη διάσπαση της ΔΕΥΑΛ εις βάρος των δημοτών του Δήμου Δυτικής Λέσβου και αποθεώνουν τη (μη) συνδρομή του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου στον στολισμό όλων των λιμανιών του Δήμου μας (σ.σ. έβαλαν δύο λάμπες στη Σκάλα Καλλονής και χάλασε τον κόσμο η Αξιωματική μας Αντιπολίτευση), ας κάνουν και μία παρέμβαση στο Δήμο Μυτιλήνης για να μοιραστούν και τα στολίδια που δεν μοιράστηκαν ποτέ μετά τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου. Έτσι κι αλλιώς γίνεται αντιληπτό και στον τελευταίο κάτοικο χωριού της Δυτικής Λέσβου, πως οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λειτουργούν ως συμπολίτευση της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης.

• Η παρούσα απάντηση δεν θα δημοσιοποιηθεί –όπως ποτέ δεν έγινε άλλωστε- στην ιστοσελίδα του Δήμου www.mwlesvos.gr. Δεν θα ανακοινωθεί όμως ούτε στη σελίδα του Δήμου στο facebook, όχι για κανένα λόγο άγνοιας, σαν του κ. Χήρα που δεν ξέρει να ξεχωρίζει τις… ιστοσελίδες από τις σελίδες social media. Αλλά επειδή μας διαβάζουν αυτές τις ημέρες και παιδιά που περιμένουν τα Χριστούγεννα.

Καλές γιορτές κύριε Χήρα.