ΚΥΤ ΜΟΡΙΑΣ | Καθαρισμός στο ΚΥΤ Μόριας και εξαγγελία του Υπουργού...


Γράφει ο Στρατής Κοκκινελλης 

Η τωρινή κατάσταση που επικρατεί στο κατεστραμμένο ΚΥΤ Μόριας και στα πλέον οικόπεδα - προ μηνών παραδοσιακά ελαιοκτήματα με αιωνόβια δέντρα - πέριξ αυτού. 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, έστειλε το μήνυμα που ακολουθεί και ανάρτησε την παρακάτω φωτογραφία: "Η παλιά δομή στη Μόρια. Καθαρίστηκε η γύρω περιοχή, τώρα μαζί με το Δήμο Μυτιλήνης θα σχεδιάσουμε την αποκατάσταση του ελαιώνα και τη χρήση των εγκαταστάσεων." 

Καλό θα είναι, Υπουργέ και κυρίες και κύριοι των αυτοδιοικητικών αρχών Α' και Β' Βαθμού, να εντάξετε τάχιστα στα σχέδια σας και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων έως ότου διενεργηθούν τα παραπάνω σχέδια που προαναγγέλλεται. 

Εάν δεν υπάρξουν αντιπλημμυρικά έργα, τότε σε μια ισχυρή βροχόπτωση, θα ζήσουμε πολύ άσχημες στιγμές και θα έρθουμε αντιμέτωποι τουλάχιστον με υλικές καταστροφές. Επίσης, καλό είναι να ενημερώσετε και ποια είναι η πορεία των αποζημιώσεων προς τους δικαιούχους που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται καθημερινά και που έχουν είτε μικρό είτε μεγάλο οικονομικό αφανισμό.