Απίστευτο: Εισαγωγή τούρκικης βιομάζας ελιάς (από κουκούτσια) στην Λέσβο

 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Haberler.com

“Στην περιοχή Μπουρχανίγιε του Μπαλικεσίρ, τα κουκούτσια ελιάς που αξιοποιούνται ως εναλλακτική στα ορυκτά καύσιμα, εξάγονται επίσης και στο νησί Λέσβος της Ελλάδας.”

“Οι ελιές που φέρνουν οι ελαιοπαραγωγοί και συνεργάτες στην βιομηχανία στο Πελιτκιοι, συνθλίβονται ενώ τα κουκούτσια γίνονται φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο.

Τα κουκούτσια ελιάς που είναι ισοδύναμα με τον εγχώριο το ποιοτικό κάρβουνο, έχουν κατά μέσο όρο 4., 4.500 θερμίδες, καλύπτοντας τις ανάγκες θέρμανσης σε πολλά σπίτια”…

Εδώ και 6 χρόνια εξάγονται στη Μυτιλήνη της Ελλάδας. Φέτος θα σταλούν στη Μυτιλήνη 270 τόνοι κουκούτσια ελιάς. Σήμερα στάλθηκε το πρώτο φορτίο των 90 τόνων. Ο Ναντίρ Καραγιάζ-πρόεδρος του γεωργικού συνεταιρισμού, περιέγραψε πως η Ελλάδα αγαπάει τα κουκούτσια ελιάς και είπε :

«Εδώ και 15 χρόνια παράγουμε κουκούτσια ελιάς. Πουλάμε εντός τη χώρας και ταυτόχρονα εξάγουμε και στη γειτονική μας Μυτιλήνη. Εδώ και 6 χρόνια συνεχίζονται οι εξαγωγές μας. Σήμερα πραγματοποιούμε την πρώτη μεταφορά της σεζόν. Το φιλικό αυτό προς το περιβάλλον καύσιμο έχει 4.000 και 4.500 θερμίδες καύσης. Και η Ελλάδα χάρηκε. Στέλνουμε την πρώτη μας παρτίδα. Θα υπάρξει και συνέχεια.»

ΣΧ: 1 Με τόσες χιλιάδες ελιές που έχει η Λέσβος, τόσο δύσκολο είναι να παραχθεί κάτι ανάλογο εκεί ;

2 Είναι ανάγκη να δίνουμε χρήματα σε αυτούς που καταστρέφουν το νησί, στέλνοντας καθημερινά  “απρόσκλητους καλεσμένους” ;

Çevre dostu zeytin çekirdeği, Yunanistan’a ihraç ediliyor – Haber

Haberler.com

Πηγή tourkikanea.gr