Αιχμές της Β. Χοχλακα κατά του δήμου Μυτιλήνης για τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Αθλητισμού,Τουρισμού & Κοινωνικής Προστασίας


Απάντηση της Βάσως Χοχλακα στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια οφειλόμενη απάντηση: 

1. Ο Σύνδεσμος έχει δικό του προϋπολογισμό, δικό του Διοικητικό Συμβούλιο και για όλες τις ενέργειές του υπάρχουν αποφάσεις. Επειδή ο Σύνδεσμος διασπάστηκε, καλό είναι οι συντάκτες της απάντησης εκ μέρους της δημοτικής αρχής στον απολογισμό μου, μετά από ένα χρόνο θητείας να μάθουν επιτέλους τις διαδικασίες.

2. Η χρηματοδότηση των Συνδέσμων (Πολιτισμού Αθλητισμού, Τουρισμού & Κοινωνικής Προστασίας) από τους Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, γίνεται βάσει Νόμου και βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων. Ο Δήμος Μυτιλήνης υποχρεούται τα αποδώσει τα 2/3 και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου το υπόλοιπο για να καλυφθεί όλο το φάσμα της λειτουργίας των Συνδέσμων. Για τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας ο Δήμος Μυτιλήνης φέρεται να χρηματοδότησε το νομικό πρόσωπο. Για τον Σύνδεσμο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού βάσει της ανακοίνωσης της δημοτικής αρχής, φέρεται να χρηματοδότησε την… Βάσω Χοχλάκα. Αυτό και μόνο δείχνει πολλά ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζουν κάποιοι στη δημοτική αρχή τα κοινά και κατ΄ επέκταση τους δημότες.  

3. Οι παλαιές οφειλές στους προμηθευτές ύψους 174.000 ευρώ πληρώθηκαν από τα χρήματα που υπήρχαν ήδη στο ταμείο και όχι από τη χρηματοδότηση του Δήμου Μυτιλήνης. 

Επειδή όμως η διαστρέβλωση και η παραπληροφόρηση έχουν και τα όρια τους, ενημερώνουμε ότι το απερχόμενο Δ.Σ. αφήνει στο διάδοχο, 225.000 ευρώ. 

Τέλος, διευκρινίζω πως ουδέποτε είχα σχέση με την Πινακοθήκη, ούτε ποτέ ήμουν υπεύθυνη εκεί.