Κυκλοφόρησε το περιοδικό ΤΟ ΑΚΡΑΣΙ


Κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονική μορφή http://www.akrasi.gr/akrasimag/t48.pdf το περιοδικό ΤΟ ΑΚΡΑΣΙ, του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΚΡΑΣΙΩΝ, με πλούσια ύλη και πολλές Φώτο έγχρωμες και ασπρόμαυρες σχετικές με την ζωή αυτού του γραφικού ορεινού χωριού.

Θα σταλεί με το ταχυδρομείο μεσα στον Ιανουάριο στους Ακρασιώτες και φίλους του Ακρασίου σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αυστραλία, Αμερική, Ευρώπη, Αφρική).

Η μεγάλη υγειονομική κρίση εχει δημιουργήσει σε ολους μας προβλήματα και ιδιαιτερα στους Πολιτιστικους Συλλογους του χωριού μας το ΑΚΡΑΣΙ. Το καλοκαίρι που βιώσαμε στο χωριό μας ήταν δύσκολο, με λιγοτερους Ακρασιώτες από ότι τα προηγουμενα χρόνια. Οι δύο  Πολιτιστικοι μας Συλλογοι αντέχοντας στα δύσκολα και με δημιουργική διαθεση λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας υλοποίησαν Πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποιες ζωντανεψαν για μια ακόμη φορά το χωριο μας. Κάποιες όμως από αυτές ΔΕΝ έγιναν. Η Γιορτή του Τραχανά, τα Ταλέντα , το Κηνύγι του Θησαυρού, η βραδυά Καραοκε. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΩΝ ΜΑΣ. Από εκεί και πέρα Το πάρτυ στη Δρώτα, η Καντάδα στην Πλατεία του χωριού, η Πεζοπορία στην Παναγιά την Αγιασώτισσα και ο διαγωνισμος των Επιτραπέζιων παιχνιδιών (ΠΙΝΟΚ) έδωσαν μια μεγάλη ζωντάνια στο χωριό μας.

Εχετε στα χέρια σας το περιοδικό του Συλλόγου μας, με όλα τα νέα του χωριού μας, φέρνοντας αγέρα Ακρασιώτικο σε όλους τους συγχωριανούς και φίλους του χωριού μας.  Η θεματολογία και σ΄ αυτό το τεύχος πλούσια στο χθες και στο σήμερα. Γράφει για το χθες και το σήμερα η Ευστρατία Ασωματιανού.  Επίσης δεν λείπουν άρθρα θρησκευτικού, και πολιτιστικού, αγροτικού  προβληματισμού, όπως του Παναγιώτη Χατζέλλη, του  Μιχάλη Ασλάνη και του Προέδρου του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Χρήστου Κουτλή. Ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και δεν παύουν να γράφουν γι΄ αυτόν.  Τους ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας.

Οι Πολιτιστικοί μας Σύλλογοι Ακρασίου δίνουν μεγάλη σημασία και βάση στις παραδόσεις του τόπου μας, και ιδιαίτερα του χωριού μας. Παράδοση είναι το μελωδικό νανούρισμα της μάνας, οι θρύλοι του παππού, τα κάλαντα, τα έθιμα, τα πανηγύρια, οι χοροί και οι σκοποί που μας συντρόφευαν σε κάθε χαρά, οι ενδυμασίες, τα κεντήματα, τα δίστιχα, τα παιχνίδια και όσα άλλα είναι μέρος της ζωής του τόπου του.

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ξ. Βερβέρης