«ΑλλάΖΩ Σελίδα… στον χρόνο!» στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης


Αγαπητοί φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης «Ευγενία Κλειδαρά»,

Η διαφορετική αυτή για όλους μας χρονιά έφτασε στο τέλος της και εμείς σας παρουσιάζουμε σήμερα το ένα και μοναδικό εργαστήριο του νέου, χριστουγεννιάτικου κύκλου «ΑλλάΖΩ Σελίδα… στον χρόνο!» του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης για τον μήνα Δεκέμβριο.

Τα Χριστούγεννα είναι μια μεγάλη γιορτή, μια γιορτή αγάπης, ένα μοίρασμα μεταξύ των ανθρώπων με αφορμή τη γέννηση του Χριστού. Συνήθως, τις μέρες των Χριστουγέννων  τις περνάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μοιραζόμαστε στιγμές ξεγνοιασιάς και δημιουργούμε αναμνήσεις. Μικροί και μεγάλοι συγκεντρωνόμαστε γύρω από το στολισμένο δέντρο, απολαμβάνουμε τα παραδοσιακά γλυκά και φαγητά, ανταλλάσσουμε δώρα, χαρίζουμε ευχές και αγκαλιές.

Τι γίνεται όμως όταν η περίεργη συγκυρία που βιώνουμε επιβάλλει αποστάσεις και οι περισσότεροι αγαπημένοι μας είναι μακριά, ή και όχι τόσο μακριά, αλλά δεν μπορούμε να τους συναντήσουμε; Άραγε πριν τις ευχές με email, viber, facebook, τα περίτεχνα «αυτοκόλλητα» και τα πρωτότυπα gif πώς στέλναμε τα μηνύματα και τις ευχές μας στα αγαπημένα μας πρόσωπα; Τι έκανε ο κόσμος πριν την εφεύρεση του υπολογιστή και του ίντερνετ; Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας και να κάνουμε Χριστούγεννα όπως ...παλιά!

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μας ανάγκασαν και πάλι να μείνουμε μέσα, έτσι το εργαστήριο είναι σχεδιασμένο για υλοποίηση στο σπίτι.

Σε αυτό, τα παιδιά θα κάνουν μια ιστορική αναδρομή στην επικοινωνία και τις ευχές και θα κατασκευάσουν μια κάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επισκεφθούν το ταχυδρομείο της περιοχής (ΕΛ.ΤΑ) ώστε αυτές να “ταξιδέψουν” με παραδοσιακό τρόπο σε μια βιβλιοθήκη που ανήκει στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Οι κάρτες αυτές θα αποτελούν μέρος της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης στις βιβλιοθήκες, απόδειξη ότι η αγάπη ξεπερνά τα εμπόδια της απόστασης και μοιραζόμαστε ευχές.

Για να λάβετε οδηγίες του εργαστηρίου στείλτε e-mail:

dimotikivivliothikimitilinis@gmail.com 

Για τυχόν απορίες , διευκρινίσεις παραμένουμε στη διάθεση σας.

Αλλάζω σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!

Από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Δήμου Μυτιλήνης