Άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την δημιουργία νέας δομής στην Λέσβο ζητά η ΛΑΣ Β. Αιγαίου


Αμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα του προσφυγικού/μεταναστευτικού, δημιουργία νέων δομών

Προς  τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Β.Αιγαίου

 

Θέμα : Αμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα του προσφυγικού/μεταναστευτικού, δημιουργία νέων δομών.

 

Κύριε Πρόεδρε,

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι επιβάλλεται η άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου δεδομένου ότι οι τρέχουσες εξελίξεις στο προσφυγικό /μεταναστευτικό φέρνουν το θέμα με ιδιαίτερη έμφαση στην επικαιρότητα.

Πράγματι, οι τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης δια του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη, ότι πρόκειται να ξεκινήσει η κατασκευή μιας "πρότυπης δομής φιλοξενίας" κλειστής, περιφραγμένης με δυο σειρές συρματόπλεγμα, διευκρινίζοντας ότι αυτή θα αποτελέσει το υπόδειγμα για παρόμοια στρατόπεδα στα υπόλοιπα νησιά που "φιλοξενούν" πρόσφυγες.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της παπούτσια την απαίτηση του λαού της Λέσβου και όλων των νησιών να  μή δημιουργηθούν άλλα κολαστηρια στα νησιά, να κλεισουν τα υπάρχοντα, να μεταφερθούν οι πρόσφυγες μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα σε αξιοπρεπείς χώρους διαμονής και απο κει να πάρουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε στις χώρες προορισμού τους.

.Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης σε συντονισμό με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ πετά στον "κάλαθο των αχρήστων" και την απαίτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου να κλείσουν τα υπάρχοντα  ΚΥΤ και να μη δημιουργηθούν νέα.

Προκλητική είναι και η διαβεβαίιωση του κ. Μηταράκη, ότι αυτή η απαράδεκτη, εγκληματική απόφαση Κυβέρνησης/ΕΕ έχει την υποστήριξη της "τοπικής  κοινωνίας" .

Μπροστά σ'αυτό το ιδιαίτερα απαράδεχτο επικίνδυνο ενδεχόμενο θεωπούμε ότι επιβάλλεται ο καθένας, η κάθε παράταξη  να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί άλλο στο  Περιφερειακό Συμβούλιο η τακτική : ψηφίζουμε ψηφίσματα - διαμαρτυρίας-καταγγελίας και ταυτόχρονα να βάζουμε πλάτη για το αντίθετο .

Θεωρούμε ότι θέση υποχρέωση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι να συνταχθεί ανοιχτά και ενεργά με τη λαϊκή απαίτηση : Κανένα νέο κολαστ'ηριο ανθρώπινων ψυχών στα νησιά μας, να κλείσουν τα υπάρχοντα, ανθρωπιά για του κυνηγιμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της λεηλασίας του πλούτου των χωρών τους.

Προτείνουμε η έκτακτη αυτή συνεδρίαση να συγκληθεί αυτήν την εβδομάδα.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου