Συνέντευξη Κ. Μητσοτάκης: "Πρωτοχρονιά με εμβόλιο στην Ελλάδα - Χριστούγεννα με το πολύ 9 άτομα" (ΒΙΝΤΕΟ)


"Έπρεπε να κλείσουμε νωρίτερα τη Θεσσαλονίκη - Ψέμα το διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων - Θα πείσουμε και όσους φοβούνται το εμβόλιο" - Όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αντώνη Σρόιτερ, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε τα χαρτιά του για το μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού και απαντά σε όλα τα καυτά ερωτήματα.

Δεν είναι μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων, είναι και η πίεση στο σύστημα υγείας, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Ειδικά η Βόρεια Ελλάδα, είπε, δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται ακόμα.

"Δυστυχώς έχουμε χάσει και πολλούς συμπολίτες μας. Στενάχωρο να μετατρέπεται το καθημερινό δελτίο θανάτων σε μια στατιστική" σημείωσε και τόνισε οτι πρέπει να δουμε αποσυμφόρηση στο σύστημα υγείας. "Έχουμε αρχίσει. Θέλουμε να επιταχυνθεί ώστε να αισθανόμαστε άνετα ότι το λελογισμένο άνοιγμα δεν θα οδηγήσει σε τρίτο κύμα" ανέφερε.

Περαιτέρω, είπε πως για πετύχουμε μαζικό εμβολιασμό, απαιτούνται αρκετοί μήνες.

"Το 2020 δεν εξελίχθηκε όπως θα το θέλαμε. Ήταν μια χρονιά που μες στις δυσκολίες της μας έκανε να επαναξιολογήσουμε αξίες, έχουμε δυνάμεις που δεν φανταζόμαστε ότι διαθέταμε", επισήμανε ο πρωθυπουργός στο κλείσιμο της συνέντευξης.

Προέτρεψε να κρατήσουμε τα θετικά, σημειώνοντας πως "ποτέ στο παρελθόν η ευχή για υγεία δεν είχε μεγαλύτερη σημασία- τώρα διαπιστώσαμε πόσο πολύτιμη είναι".

Επανέλαβε πως θα είναι διαφορετικά τα Χριστούγεννα, με τις οικογένειές μας, μέχρι 9 άτομα.

"Έτσι θα περάσω κι εγώ. Με την οικογένειά μου. Δεν ξέρω αν θα είμαστε Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά με το γιο μου ο οποίος υπηρετεί στον Έβρο", ανέφερε.

Είπε πως λίγη άσκηση επιβάλλεται, προσθέτοντας ότι η άσκηση χωρίς μάσκα, εντός Περιφερειακής Ενότητας επιτρέπεται και κατέληξε:

"Κάνω έκκληση να σεβαστούμε τους κανόνες που θα μπουν. Μην αναγκαστούμε να κλείσουμε άρον- άρον επειδή δεν σεβόμαστε τους κανόνες.

Ο Άγιος Βασίλης έχει ένα πράγμα στο σάκο του, εμβόλια".

 

Δείτε όλη την συνέντευξη ΕΔΩ