Και επίσημα η 8η Δεκεμβρίου ημέρα απελευθέρωσης της Δυτικής Λέσβου- Ελληνικές σημαίες κάθε χρόνο στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου

 

Πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο και προωθήθηκε στην Βουλή για την έκδοση του αντίστοιχου Προεδρικού Διατάγματος η πρόταση του Δήμου Δυτικής Λέσβου, να καθιερωθεί 8η Δεκεμβρίου ως ημέρα απελευθέρωσης της Δυτικής Λέσβου.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση του ο πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου Απόστολος Βαρελτζης κάθε χρόνο ανήμερα της μέρας αυτής θα μοιράζονται Ελληνικές Σημαίες στους μαθητές της Γ' Λυκείου, ώστε να καθιερωθεί η επέτειος αυτή στη συνείδησή τους. Φέτος οι σημαίες θα δοθούν όποτε ανοίξουν τα σχολεία.

Να υπενθυμίσουμε πως η Μάχη του Κλαπάδου, στις 8 Δεκεμβρίου 1912, οδήγησε στη συνθηκολόγηση των οθωμανικών στρατευμάτων και την οριστική απελευθέρωση ολόκληρης της Λέσβου, ένα μήνα μετά την απελευθέρωση της πόλης της Μυτιλήνης.

 

Η ανάρτηση του Απόστολου Βαρελτζη

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου αποφάσισε να καθιερωθεί η 8η Δεκεμβρίου, ημέρα της μάχης του Κλαπάδου, ως μέρα απελευθέρωσης της Δυτικής Λέσβου. Η απόφαση αυτή προωθήθηκε στη Βουλή για την έκδοση του αντίστοιχου Προεδρικού Διατάγματος. Η Σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου στηρίζοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε να μοιράζει κάθε έτος ανήμερα της μέρας αυτής Ελληνικές Σημαίες στους μαθητές της Γ' Λυκείου, ώστε να καθιερωθεί η επέτειος αυτή στη συνείδησή τους. Φέτος λόγω επιδημίας, η διανομή θα γίνει μετά την άρση του lockdown»