Μυτιλήνη: 5 κλοπές σε 5 ημέρες- Στην φάκα της αστυνομίας συμμορία ληστών


Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, που διαπράχθηκαν το τελευταίο πενθήμερο στη Λέσβο

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ακόμη άτομα

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, πέντε (5) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, που διαπράχθηκαν το τελευταίο πενθήμερο στη Λέσβο.

Συνελήφθησαν, την (30-11-2020) στη Μυτιλήνη, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 40 ετών, με τις κατηγορίες της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της πρόκλησης φθορών, ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ακόμη άτομα – ημεδαποί (18χρονος και 38χρονος) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διάπραξης κλοπής και της πρόκλησης φθορών.

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες, δρώντας από κοινού, διέπραξαν διαρρήξεις – κλοπές σε δύο (2) καταστήματα – επιχειρήσεις, σε Ιερό Ναό, καθώς και σε σταθμευμένο όχημα στην περιοχή της Πηγής, από όπου αφαίρεσαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των -206- ευρώ, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και δύο (2) δακτυλίδια, ενώ προκάλεσαν και φθορές.

Κατά την περαιτέρω έρευνα διακριβώθηκε επίσης ότι, ο 20χρονος, δρώντας από κοινού με τον 18χρονο και τον 38χρονο, προ πενθημέρου, μπήκαν σε οικία στην περιοχή της Νάπης, παραβιάζοντας πόρτα και αφαίρεσαν, το χρηματικό ποσό των -600- ευρώ, χρυσό σταυρό, κοσμήματα, καθώς και κάρτα τραπεζικών συναλλαγών, ενώ προκάλεσαν και φθορές.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων και κατασχέθηκε.

Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες συναφείς πράξεις.