4 κρούσματα κορονοιου και ένας θάνατος σήμερα στην Λέσβο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ



Συνεχίζει να μετρά θανάτους και νέα κρούσματα η Λέσβος από τον φονικό ιό.

4 νέα κρούσματα κορονοιου ανακοίνωσε σήμερα για την Λέσβο ο χωρίς να αναφέρονται ως συρροές η από τα ΚΥΤ.

Σήμερα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης είχαμε ακόμα ένα θάνατο ηλικιωμένου συνανθρώπου μας που έπασχε από κορονοϊό. Συγκεκριμένα μια ηλικιωμένη γυναίκα με υποκείμενα νοσήματα έφυγε σήμερα τα ξημερώματα μετά από επιπλοκές που τις προκάλεσε ο ιός, φτάνοντας πλέον τους 30 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας.

Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονται συνολικά 15 ασθενείς με κορονοϊό από αυτούς οι 3 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ χτες αργά το βράδυ είχαμε και επείγουσα μεταφορά γυναίκας από το νοσοκομείο Μυτιλήνης σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Συνολικά στο νησί μας από 1 Νοεμβρίου έως σήμερα 28 Δεκεμβρίου έχουν καταγραφεί 1063 κρούσματα κορονοϊού, ενώ από 1 Δεκεμβρίου έως σήμερα 28 Δεκεμβρίου έχουμε 369 νέα κρούσματα.

Στην Λέσβο από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα έχουν καταγραφεί 1662 κρούσματα κορονοιου.

Αναλυτικά

Γράφει ο Στρατής Κοκκινελλης

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: Εξήντα έξι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ώρο, με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει στους 4.672. 476 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 8 εισαγόμενα, και συνολικά 135.931. 467 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 862 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη και τo 80,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημείωση: Σε πολύ υψηλά επίπεδα παραμένει ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας, σε αντίθεση τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουν μειωθεί, αν και διενεργείται το 1/3 των τεστ σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, το προηγούμενο 24ωρο διενεργήθηκαν 3.309 μοριακοί έλεγχοι και 4.030 rapid test, με το ποσοστό θετικότητας να εκτιμάται στο 6,5%. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων, μείωση κατά 2 ασθενών σε σχέση με χθες, και 5 ασθενείς κατάφεραν να εξέλθουν από τις κλίνες ΜΕΘ.

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στη χώρα, με σειρά σήμερα να παίρνουν ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλέξης Τσίπρας, και ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας. 

#η_ώρα_του_κορονοϊού