19 νέα κρούσματα κορονοιου και ένας θάνατος σήμερα στην Λέσβο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ


Συνεχίζεται η διασπορά του κορονοιου στην Λέσβο.

19 νέα κρούσματα κορονοιου ανακοίνωσε σήμερα για την Λέσβο ο ΕΟΔΥ χωρίς να αναφέρονται ως συρροές η από τα ΚΥΤ.

Στη Λέσβο σήμερα είχαμε και ένα θάνατο 83χρονου με κορονοϊό μετα από μακρά νοσηλεία στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Με αυτόν τον θάνατο το νησί μας μέτρα 25 θύματα ασθενείς με κορονοϊό, κυρίως με υποκείμενα νοσήματα.

Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονται συνολικά 18 ασθενείς με κορονοϊό, η 5 από αυτούς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Βοστανειου.

Συνολικά στο νησί μας από 1 Νοεμβρίου έως σήμερα 11 Δεκεμβρίου έχουν καταγραφεί 895 κρούσματα κορονοϊού, ενώ από 1 Δεκεμβρίου έως σήμερα 11 Δεκεμβρίου έχουμε 200 νέα κρούσματα.

Στην Λέσβο από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα έχουν καταγραφεί 1493 κρούσματα κορονοιου. 


Αναλυτικά

Γράφει ο Στρατής Κοκκινελλης

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: Εκατό δύο νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ώρο, με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει στους 3.472. 1.395 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 9 εισαγόμενα, και συνολικά 122.648. 583 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 711 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη και το 76,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημείωση: Σταθερός ο αριθμός των ημερήσιων νεκρών και κρουσμάτων, ενώ έχουμε αύξηση στους διασωληνωμένους. 14 συμπολίτες μας κατάφεραν να εξέλθουν από τις κλίνες ΜΕΘ.

#η_ώρα_του_κορονοϊού