13 νέα κρούσματα κορονοιου στην Λέσβο σήμερα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ



Συνεχίζεται η διασπορά, συνεχίζεται ο διψηφιος αριθμός κρουσμάτων στο νησί μας.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 13 νέα κρούσματα κορονοιου στην Λέσβο χωρίς να αναφέρονται ως συρροές η από τα ΚΥΤ.

Συνολικά στο νησί μας από 1 Νοεμβρίου έως σήμερα 4 Δεκεμβρίου έχουν καταγραφεί 759 κρούσματα κορονοϊού, ενώ μέσα στις 4 πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου έχουμε 64 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με πήγες του νοσοκομείου Μυτιλήνης στην ΜΕΘ μέχρι στιγμής νοσηλεύονται με κορονοιό 5 ασθενείς διασωληνωμένοι

Σε θαλάμους στην μονάδα λοιμωδών νοσημάτων και στην Α, Β παθολογική που εκκενώθηκαν νοσηλεύονται σήμερα 21 ασθενείς με κορονοιο.

Στην Λέσβο από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα έχουν καταγραφεί 1357 κρούσματα κορονοιου.

Αναλυτικά

Γράφει ο Στρατής Κοκκινελλης

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ενενήντα οχτώ νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ώρο, με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει στους 2.804. 1.667 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 9 εισαγόμενα, και συνολικά 113.185. 612 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 635 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη και το 76,0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημείωση: Στον ίδιο ρυθμό κυμαίνονται για ακόμα μια ημέρα οι ημερήσιοι νεκροί και διασωληνωμένοι. Ελαφρώς μειωμένα τα κρούσματα. Δεκαπέντε ασθενείς κατάφεραν και εξήλθαν από τις κλίνες ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων,.κα. Βάνα Παπαευαγγέλου, η πληρότητα των ΜΕΘ άγγιξε το 84% και 79% στην Αθήνα και 94% στη Θεσσαλονίκη. Τα κρούσματα δείχνουν να μειώνονται σε όλη την επικράτεια. Περίπου 18.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα.

Στα 49 χρόνια ανέβηκε ο μέσος προς των νέων μολύνσεων. Απ’ ό,τι φαίνεται δεν πάει να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης λόγω της μεγάλης διασποράς από την εργασία στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον.

#η_ώρα_του_κορονοϊού