Απαγόρευση κυκλοφορίας: Κλειστά take away και καταστήματα τροφίμων από τις 20:30Διευκρινίσεις από την Πολιτική Προστασία μετά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την απαγόρευση κυκλοφορίας μέτα τις 9 το βράδυ.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21.00 που επιβάλλεται σε όλη τη χώρα θα προκαλέσει ντόμινο νέων παρεμβάσεων στην αγορά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στην νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ετοιμαστεί θα προβλέπεται η επίσπευση του ωραρίου λειτουργίας των τμημάτων της αγοράς που εξακολουθούν και λειτουργούν.

Στο πλαίσιο αυτό τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν πλέον στις 20.30, ένα μέτρο εξάλλου το οποίο τηρείται τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για την εστίαση στο κομμάτι του take away. 

Από την άλλη το delivery εξετάζεται σοβαρά να διατηρηθεί ως τα μεσάνυχτα, όπως ισχύει και τώρα. Υπό εξέταση τίθεται και το ζήτημα των περιπτέρων.

Σε κάθε περίπτωση κατά τη διάρκεια σύσκεψης αύριο των αρμόδιων φορέων του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναμένεται να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για την προσαρμογή της αγοράς στα νέα δεδομένα.

Πηγή protothema.gr