ΛΕΣΒΟΣ: Αυτό δεν είναι Lockdown… κοροϊδία είναι

 

Ενώ τα κρούσματα παραμένουν αυξημένα στην Λέσβο..

Χαλαρά έχουν πάρει οι Λέσβιοι τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της νέας καραντίνας.

Σάββατο και Κυριακή αλλά και σήμερα έως τώρα η κίνηση είναι στα ίδια με τα προηγούμενα επίπεδα.

Η κίνηση των Ι.Χ και των πολιτών στους δρόμους είναι η συνηθισμένη και μόνο τις βραδινές ώρες και κυρίως στο κέντρο της Μυτιλήνης, η εικόνα θυμίζει ότι έχουμε νέο Lockdown.

Τα μπλόκα της αστυνομίας είναι ελάχιστα, και μόνο σε κεντρικά σημεία πραγματοποιεί ελέγχους.

Χτες στο λιμάνι Μυτιλήνης κατά την αύξηση του πλοίου από την Καβάλα γινόταν το αδιαχώρητο, το ίδιο και με το πλοίο από τον Πειραιά.  Πολλοί μάλιστα, ολόκληρες οικογένειες κατέβηκαν από τα χωριά για να παραλάβουν κάποιον συγγενή τους, ενώ σε ερώτηση αν είχε κάπου μπλόκο μας απάντησαν αρνητικά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι Σάββατο πρώτη ημέρα εφαρμογής της νέας καραντίνας είχαμε 77 παραβάσεις στο Β. Αιγαίο είτε για χρήση μάσκας, είτε για μετακίνηση.

Εφόσον όμως παραμένουν ανοιχτά τα μισά καταστήματα και τα δημοτικά σχολεία φυσικό επακόλουθο είναι ότι θα έχουμε κίνηση στους δρόμους.

Έκλεισαν δηλαδή το λιανικό εμπόριο και την εστίαση.. "γιατί εκεί έχει κορονοιο", και άφησαν τον υπόλοιπο κόσμο.. στο έλεος του ιού.

Οι εικόνες φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μοιάζουν με αυτές του Μαρτίου..

Ε αυτό δεν είναι καραντίνα.. κοροϊδία είναι

Ενώ τα κρούσματα κορονοιου στο νησί μας παραμένουν υψηλα θα πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα ώστε γρήγορα να μηδενιστούν και να μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα έξω…

Η αστυνομία θα πρέπει να ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους ακόμα και μέσα σε γειτονιές όπου σε πολλές περιπτώσεις (πάρκα, πλατείες) έχουμε συνωστισμό..

Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση επιτρέπεται για 6 συγκεκριμένους λόγους με γραπτό μήνυμα στο 13033, ενώ οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται με τις απαραίτητες βεβαιώσεις από τους εργοδότες τους.