ΟΝΝΕΔ Λέσβου: «Ο covid-19 θα είναι ο πρώτος στην πορεία του Πολυτεχνείου»



Μυτιλήνη 15/11/2020- Ανακοίνωση

«Ο covid-19 θα είναι ο πρώτος στην πορεία του Πολυτεχνείου»

Νοέμβρης, ο μήνας της απελευθέρωσης της Λέσβου αλλά και ο μήνας του Πολυτεχνείου. Ο φετινός Νοέμβριος είναι ίδιος με τους ανοιξιάτικους μήνες του 2020, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Τα κρούσματα στη Λέσβο αυξάνονται ραγδαία και ο κόσμος οφείλει να τηρεί τα μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Την ίδια στιγμή που σε όλη την Ελλάδα οι γιατροί πραγματοποιούν ένα μεγαλειώδη αγώνα δίχως ωράρια, δίχως ίχνος ηττοπάθειας προσπαθώντας να παροτρύνουν όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, μερικοί συνάδελφοι στη Λέσβο, που ομιλούν εξ ονόματος όλων των ιατρών ( Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου) καλούν τον κόσμο σε κινητοποίηση γιατί η Κυβέρνηση απαγορεύει τη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου. 

Ενώ βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας οι συνδικαλιστές της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, μαζί με τον Κωνσταντίνου της ΚΕΕΡΦΑ επιλέγουν να αποδείξουν ότι τα μικροκομματικά συμφέροντα και η συντήρηση των κομματικών τους μηχανισμών με τις γνωστές μεθόδους ¨Πορεία-πλακάτ¨ είναι πάνω από όλους και από όλα. Με την ανακοίνωση για το κάλεσμα στην πορεία του Πολυτεχνείου δε σέβονται τους αρρώστους, τον υπόλοιπο κόσμο μα κυρίως τους συναδέλφους τους.  

Είναι οι ίδιοι, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν κράτος, πολίτευμα, νόμους. Είναι οι ίδιοι που πραγματοποίησαν πορεία μέσα στο 1ο κύμα της πανδημίας. Βρισκόμενοι πάντα στα ποσοστά κάτω της μονάδας, σε μια μόνιμη προσπάθεια συντήρησης και ενίσχυσης του μηχανισμού τους, αψηφώντας το υπόλοιπο 99% του πληθυσμού θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο την πορεία των επιδημιολογικών αριθμών στη Λέσβου. 

Η εορτή του Πολυτεχνείου συμβολίζει την Δημοκρατία και την Ελευθερία. Η Δημοκρατία συμβολίζεται με τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών σεβόμενοι τους συμπολίτες και τους νόμους του κράτους. Η Ελευθερία συμβολίζεται με μία υγιή κοινωνία και με γεμάτα εορταστικά τραπέζια ολόκληρης της οικογένειας μας και όχι με κενές καρέκλες λόγω covid-19. 

Επανερχόμαστε με το βασικό μας ερώτημα ήδη από το Μάρτιο «αλήθεια εσείς έχετε δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη;».

Καλούμε αυτούς που κρύβονται πίσω από την ταμπέλα της Ένωσης των Γιατρών του Ε.Σ.Υ. να ανακαλέσουν σεβόμενοι όλα τα παραπάνω αλλιώς να παρέμβει η δικαιοσύνη με ότι προβλέπεται. 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Λέσβου.


Ο Πρόεδρος,

Στρατηγέλλης Γεώργιος.